Ειδησεογραφικό site

Βρούτσης: Οι συντάξεις δεν κινδυνεύουν

36

Τη διαβεβαίωση ότι «η ταμειακή ισορροπία των ταμείων είναι απόλυτα διασφαλισμένη» έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη.

«Οι συντάξεις των Ελλήνων δεν κινδυνεύουν και δεν πρόκειται να μειωθούν από εδώ και πέρα», τόνισε ο υπουργός δεσμευόμενος ότι «δεν πρόκειται να μειωθούν οι κύριες συντάξεις, δεν θα αλλάξουν τα όρια ηλικίας, δεν θα βάλουμε καμία νέα εισφορά για το ασφαλιστικό σύστημα».

«Στις επικουρικές θα υπάρξει νέα μείωση;», ρώτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: «Επιβεβαιώσατε φόβους και δημιουργήσατε μεγαλύτερες αβεβαιότητες. Δεν είπατε αν δέχεστε αυτά που ζητά η τρόικα».

«Δεν θα μας εμποδίσετε να πάμε τη χώρα μπροστά», απάντησε ο κ. Βρούτσης και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα κατακερματίσει το επικουρικό σύστημα της χώρας, θα ξαναφέρει τα εφάπαξ στα «τραγικά επίπεδα που ήταν και δεν αντιστοιχούσαν στις εισφορές» και θα επαναφέρει τους «συντεχνιακούς πόρους που είχαν επιβληθεί στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες».

Με την επαναφορά του συστήματος των συντάξεων που εξαγγείλατε βάζετε άλλα 5 δισ., εκτίμησε ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε: «Σταματήστε να παίζετε με τις ελπίδες και τις συντάξεις των Ελλήνων. Βάζετε σε κίνδυνο τις συντάξεις όλων των Ελλήνων και των σημερινών και των αυριανών».

Τα σχόλια είναι κλειστά.