Ειδησεογραφικό site

Βρετανία: Έντεκα χρόνια φυλακή για 14χρονο που μαχαίρωσε καθηγητή του

36

Ένα δεκατετράχρονο αγόρι στη Βρετανία καταδικάσθηκε τη Δευτέρα σε κάθειρξη έντεκα ετών επειδή μαχαίρωσε καθηγητή του με κουζινομάχαιρο στο εκπαιδευτικό ίδρυμα Kings Academy του Μπράντφορντ, αφού πρώτα του επιτέθηκε φραστικά χρησιμοποιώντας ρατσιστικές βρισιές.

Ο νεαρός Βρετανός, του οποίου το όνομα δεν έχει αποκαλυφθεί επειδή προστατεύεται ως ανήλικος, είχε καυχηθεί για την απεχθή του πράξη στο Facebook μόλις 20 λεπτά μετά από την επίθεση, γράφοντας στο status του «Φύτεψα το μαχαίρι κατευθείαν στην κοιλιά του», ανάρτηση η οποία μάλιστα συγκέντρωσε 69 «likes».

Όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο, το συμβάν που έλαβε χώρα στις 11 Ιουνίου είχε καθαρά «ρατσιστικά κίνητρα» αφού ήταν ξεκάθαρο πως ο νεαρός επιτέθηκε στο θύμα, τον 50χρονο καθηγητή του, Βίνσεντ Γιουζόμα,  επειδή ήταν μαύρος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια της δίκης, ο δράστης επιτέθηκε στον καθηγητή του όταν εκείνος τον επέπληξε για τη χρήση του κινητού τηλεφώνου του μέσα στην τάξη. Ο 14χρονος αποκάλεσε τον Γιουζόμα «αράπη» και «μπάσταρδο», τον μαχαίρωσε με ένα κουζινομάχαιρο που είχε φέρει από το σπίτι του και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Στη διάρκεια της δίκης, ο εισαγγελέας απέδειξε ότι ο μαθητής έτρεφε καιρό εχθρικά συναισθήματα κατά του Γιουζόμα επειδή ήταν μαύρος.  Όσο για τον εκπαιδευτικό, αν και υπέστη σοβαρά σωματικά και ψυχολογικά τραύματα από την επίθεση, δήλωσε βγαίνοντας από το δικαστήριο ότι ως χριστιανός, έχει συγχωρήσει αυτό το αγόρι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.