Ειδησεογραφικό site

Βραζιλία: Βίαια επεισόδια εξαιτίας της αύξησης στα εισιτήρια των ΜΜΜ

41

Χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ έκανε η αστυνομία του Σάο Πάολο προκειμένου να διαλύσει μια ακόμη διαδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στις δημόσιες μεταφορές. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στη συγκέντρωση μετείχαν περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι. Από την πλευρά της, η αστυνομία έκανε λόγο για 1.200 διαδηλωτές.

Σύμφωνα με αναφορές των τοπικών μέσων ενημέρωσης, κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας δημοσιογράφος που κάλυπτε τα γεγονότα, ενώ τέσσερις διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Οι αρχές κινητοποίησαν πάνω από 1.100 αστυνομικούς για να διαλύσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε με πρωτοβουλία του κινήματος «Passe Livre», το οποίο ζητεί δωρεάν μεταφορές. Στις 10 Ιανουαρίου, μια παρόμοια κίνηση είχε συγκεντρώσει περίπου 30.000 άτομα στο Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Η τιμή του εισιτηρίου στοα λεωφορεία από τις αρχές Ιανουαρίου στο Σάο Πάολο αυξήθηκε από 3 ρεάλ σε 3,50 ρεάλ (περίπου 1,2 ευρώ) ενώ ο πληθωρισμός στη διάρκεια του έτους ήταν 6,4%. Τον Ιούνιο του 2013, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, η Βραζιλία είχε βρεθεί σε κλοιό μαζικών διαδηλώσεων με κυρίαρχο αίτημα καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.