Ειδησεογραφικό site

Βρήκαν 230 κιλά κοκαΐνης σε σπίτι στη Βούλα

24

Ο μεγαλύτερος «βαρόνος» κοκαΐνης της Λατινικής Αμερικής βρίσκεται πίσω από την ιστορία με τα 230 κιλά καθαρής κοκαΐνης που βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα σε διαμέρισμα στη Βούλα.

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί ένας 50χρονος Έλληνας με καταγωγή από την Καλαμάτα, ένας 25χρονος Μεξικανός και ένας Κολομβιανός ηλικίας 60 ετών.

Οι Αρχές εκτιμούν πως ένα μέρος από την κοκαΐνη, αξίας περίπου δέκα εκατομμυρίων ευρώ, θα έμενε στην Ελλάδα και το υπόλοιπο θα «ταξίδευε» στη Μέση Ανατολή.

Τα μέλη του κυκλώματος έμεναν σε πολυτελές ξενοδοχείο της παραλιακής και περίμεναν το «οκ», προκειμένου να περάσουν στο επόμενο στάδιο της επιχείρησης και, αφού «έσπαγαν» την κόκα, θα την έστελναν στον τελικό της προορισμό.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου ένα μήνα, όταν έφθασε η πληροφορία ότι ο μεγαλύτερος ναρκέμπορος της Κολομβίας έκλεισε μια μεγάλη δουλειά με Έλληνες «βαρόνους», προκειμένου να μεταφέρει μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης μέσω Ελλάδας, με τελικό προορισμό τα «σαλόνια» της Μέσης Ανατολής.

Το μεγάλο «deal» έκλεισε σε μαγαζί των νοτίων προαστίων και πριν λίγες ημέρες η κόκα φορτώθηκε σε πλοίο από λιμάνι του Μεξικού και τα πέντε σακ βουαγιάζ με το «χρυσό» εμπόρευμα,  που ήταν κρυμμένο μέσα σε φρούτα, έφθασε μέσω Ατλαντικού στο λιμάνι του Πειραιά, όπου από την αποθήκη φρούτων κατέληξε σε διαμέρισμα των νοτίων προαστίων.

Εκεί, ο Έλληνας «βαρόνος» που, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν παλιός γνώριμος των Αρχών, καθώς είχε συλληφθεί για εμπόριο ναρκωτικών, θα κρατούσε περίπου 70 κιλά και η υπόλοιπη παρτίδα θα κατέληγε στη Μέση Ανατολή.

Οι αστυνομικοί προχωρούν στην καταμέτρηση των ναρκωτικών και την Τετάρτη αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.