Ειδησεογραφικό site

Βρέθηκαν τυχαία τα οστά της Γαλλίδας ορειβάτη, που είχε εξαφανιστεί το 2010

50

Μπροστά σε μια ανατριχιαστική εικόνα βρέθηκε ένας ορειβάτης στη θέση Λούτσα κάτω από την κορυφή Καλόγερος στον Όλυμπο, ο οποίος ανακάλυψε τυχαία τα οστά μιας γυναίκας.
Όπως αποδείχθηκε επρόκειτο για μια Γαλλίδα τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί πριν από τέσσερα χρόνια, στο τέλος Σεπτεμβρίου 2010.
Τότε είχε οργανωθεί μεγάλη επιχείρηση που διήρκησε πολλές μέρες με τη συμμετοχή περισσότερων από εξήντα διασωστών και ορειβατών για την ανεύρεση της, χωρίς αποτέλεσμα.
Ο ορειβάτης ειδοποίησε τις αρχές για το εύρημά του και άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ελασσόνας, στελέχη της ΕΜΑΚ και εθελοντές, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, επιχειρούν να προσεγγίσουν στο σημείο που βρέθηκαν τα οστά της γυναίκας.
Να σημειωθεί ότι την ημέρα που χάθηκε η 37χρονη γαλλίδα επικρατούσε χιονόπτωση στις κορυφές του Ολύμπου.
Στο μεταξύ, στο νοσοκομείο Κατερίνης μεταφέρθηκε το μεσημέρι με τη συνδρομή διασωστών μια ορειβάτισσα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία εμφάνισε συμπτώματα οξείας σκωληκοειδίτιδας, ενώ βρισκόταν στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας, στον Όλυμπο. Οι διασώστες μετέφεραν την ασθενή με φορείο μέχρι ένα σημείο αρκετά χαμηλότερα και στη συνέχεια οδικώς στην Κατερίνη.
Επίσης, άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λιτοχώρου και εθελοντές έχουν κινητοποιηθεί για τη μεταφορά ενός ακόμη άνδρα με κάταγμα στο πόδι από το Φαράγγι του Ενιππέα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.