Ειδησεογραφικό site

Βούτσης: Φεύγω, έχουμε πολιτικές εξελίξεις – Καθόλου ζητούμενο πια το πότε θα χουμε εκλογές (ΒΙΝΤΕΟ)

29

Ραγδαίες φαίνεται ότι θα είναι οι εξελίξεις τις επόμενες ώρες με φόντο τις σκέψεις που υπάρχουν στην κυβέρνηση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Χαρακτηριστικές του κλίματος η εσπευσμένη αναχώρηση του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση από σύσκεψη στο δημαρχείο Καλαμάτας.

Ο κ. Βούτσης, μάλιστα, για όσους τυχόν είχαν αμφιβολίες για το τι μέλλει γενέσθαι φρόντισε να χρησιμοποιήσει δραματικούς τόνους λέγοντας: έχουμε ενδεχομένως πολιτικές εξελίξεις όπως ήταν και αναμενόμενο.

«Εγώ πηγαίνω στην Αθήνα για να μπούμε σε μια πιο κανονική περίοδο αφ’ ης στιγμής έκλεισε η περιβόητη συμφωνία» είπε στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη ο υπουργός Εσωτερικών.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά την αποχώρησή του για το πότε θα γίνουν οι εκλογές ο κ. Βούτσης απάντησε ότι «καθόλου δεν είναι ζητούμενο. Δεν το έχετε καταλάβει;».

Περιγράφοντας εν συντόμω τους βασικούς άξονες στους οποίους θα κινηθεί η κυβέρνηση είπε στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη ότι σε «πρώτη βαθμίδα το θέμα της τακτοποίησης του χρέους, επενδύσεις».

Παραδέχθηκε επίσης ότι πολλά από τα μέτρα είναι υφεσιακά λέγοντας ότι σε λίγους μήνες θα κριθεί αν η συμφωνία είναι βιώσιμη «γι’ αυτό θα χρειαστεί μια νέα λαϊκή νομιμοποίηση για όλες τις πολιτικές δυνάμεις να παρουσιάσουν τα προγράμματά τους».


 

Τα σχόλια είναι κλειστά.