Ειδησεογραφικό site

Βούλτεψη: Ο Σταθάκης υποσχέθηκε στα funds νομιμοποίηση μεταναστών για φθηνούς εργάτες

32

Υποσχέσεις πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσφέρει υπηκοότητα σε μετανάστες προκειμένου να δημιουργηθεί δεξαμενή φτηνού εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα, έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, σε επενδυτικά κεφάλαια στο Λονδίνο, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, η κ. Βούλτεψη επανέλαβε πως ίσως υπάρξει βραχύβια παράταση του ευρωπαϊκού προγράμματος στήριξης –που κανονικά λήγει στα τέλη του 2014– αποσαφηνίζοντας όμως πως τυχόν επέκταση θα διαρκέσει «έως ένα μήνα», κι όχι έξι μήνες όπως φέρεται να επιθυμούν οι δανειστές.

Υπογράμμισε δε, πως η όποια συμφωνία υπογραφεί με τους δανειστές δεν θα είναι νέο μνημόνιο αλλά «συμφωνία εξόδου από το μνημόνιο», που θα δεσμεύει τη χώρα «να προχωρήσει στην ανάπτυξη».

Επανέλαβε επίσης τη δέσμευση της κυβέρνησης πως δεν θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων, παρά το γεγονός ότι το ασφαλιστικό αποτελεί μέρος της διαπραγμάτευσης με την τριμερή.

Η κ. Βούλτεψη επέρριψε στον ΣΥΡΙΖΑ ευθύνες για την άνοδο των σπρεντς, σημειώνοντας πως «δυστυχώς οι αγορές ακούν αυτόν που φωνάζει» και πως «όλα συνδέονται» με το ότι «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει μια τέτοια ανεύθυνη αντιπολίτευση».

Τα σχόλια είναι κλειστά.