Ειδησεογραφικό site

Βούλτεψη: Με αυτά που μας λεει ο ΣΥΡΙΖΑ πάμε στην καταστροφή

36

«Με βάση αυτά που μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι βέβαιο ότι πάμε σε καταστροφή», αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Σοφία Βούλτεψη, απορρίπτοντας παράλληλα κάθε ενδεχόμενο προσωρινή συνεννόησης με την Κουμουνδούρου στο μοντέλο της κυβέρνησης Παπαδήμου.

«Η δημοκρατία έχει κάποια όρια, και όριο είναι ο εκβιασμός», δήλωσε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Επανέλαβε την προειδοποίηση του Αντώνη Σαμαρά πως τυχόν εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ εγείρει κινδύνους για έξοδο από την ευρωζώνη, σημειώνοντας πως «από την ώρα που υπάρχει αποσταθεροποίηση αλλάζουν και οι συνθήκες».

Κάλεσε τους βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ζητώντας από όσους αμφιταλαντεύονται να «μας πουν τι θα γίνει» στις αγορές μέχρι τις εθνικές εκλογές σε περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος και διαλυθεί το κοινοβούλιο.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Βούλτεψη επέρριψε ευθέως ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για τις αρνητικές εξελίξεις στις αγορές, αλλά και για προβλήματα στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

«Οι αγορές είναι πολύ ευαίσθητες σε κάθε μήνυμα πολιτικής αστάθεια [και] η στάση της τρόικα έγινε πιο σκληρή λόγω της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, που έλεγε ‘ό,τι κι αν συμφωνήσετε εγώ δεν ακολουθώ’», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε πως η τριμερής είπε επί της ουσίας «κάτσε να σε δέσω για να έχω δεμένο κι αυτόν από πριν», και κάλεσε από τον ΣΥΡΙΖΑ να «κλείσει το στόμα του» κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, όπως έπραξε η αξιωματική αντιπολίτευση στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.