Ειδησεογραφικό site

Βούλτεψη: Κανένα θέμα εντός κυβέρνησης με τη «μικρή» ΔΕΗ- Δεν ζητάμε έγκριση συνδικαλιστών σε πολιτικές αποφάσεις

50

Δεν υπάρχει κανένα θέμα εντός κυβέρνησης από την πώληση του 30% της ΔΕΗ, διαβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, στον απόηχο των ενστάσεων που εξέφρασαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη «μικρή ΔΕΗ» και της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η κ. Βούλτεψη τόνισε ότι ο διαχωρισμός και η ιδιωτικοποίηση της «μικρής ΔΕΗ» δεν συνιστά μνημονιακή δέσμευση, αλλά υποχρέωση της χώρας έναντι στην ΕΕ, ώστε να μην υπάρχουν μονοπωλιακές πρακτικές.

Απαντώντας στις βολές των συνδικαλιστών και των εργαζόμενων, η κ. Βούλτεψη υπογράμμισε πως μετά τις επαφές των κυβερνητικών εταίρων δόθηκαν «εγγυήσεις για το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των εργαζόμενων» και «διασφαλίζονται όλα τα δικαιώματα των εργαζόμενων», χωρίς να γίνουν απολύσεις.

Συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να κάνει σχέδια για τη ΔΕΗ χωρίς να είναι «υποχρεωμένη να τα υποβάλλει προς έγκριση στους συνδικαλιστές».

Πάντως, οι συνδικαλιστές παραμένουν σε θέση μάχης με τις απεργιακές κινητοποιήσεις να μεταφέρονται για την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε θα ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Τη σχετική απόφαση για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έλαβε ομόφωνα η διοίκηση του σωματείου «Σπάρτακος», που εκπροσωπεί κυρίως τους εργαζόμενους στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της Δυτικής Μακεδονίας.

Το σωματείο κάνει λόγο για τη «μητέρα των μαχών» και καλεί σε «συστράτευση, ουσιαστική συμμετοχή και στήριξη άπαντες τους εργαζόμενους, τους θεσμικούς φορείς, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και κάθε έναν πολίτη τούτης της χώρας».

Υπέρ της προκήρυξης κινητοποιήσεων τάσσεται και η Ένωση Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού (ΕΔΟΠ-ΔΕΗ) υποστηρίζοντας ότι με το νομοσχέδιο «ολοκληρώνεται ο διαμελισμός της επιχείρησης και έτσι η τροφοδοσία με ηλεκτρική ενέργεια στη χώρα, εναπόκειται πλέον στα χέρια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όλους εμάς».

Τα σχόλια είναι κλειστά.