Ειδησεογραφικό site

Βούλτεψη: Διευκρινίσεις για τον ΕΝΦΙΑ εντός της ημέρας

49

Τη διαβεβαίωση ότι εντός της ημέρας θα υπάρξουν διευκρινίσεις για τον ΕΝΦΙΑ έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, αναγνωρίζοντας ότι έγιναν λάθη στην υπόθεση από μια αλυσίδα ανθρώπων.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό αποδεικνύει ότι το κράτος είμαστε εμείς. Δεν το έκανε ο Σαμαράς, ο Παυλόπουλος ή ο Λαφαζάνης, το λάθος έγινε σε μια αλυσίδα ανθρώπων. Κάποιος έκανε το λάθος, κάποιος δεν επαλήθευσε.»

Η κ. Βούλτεψη αναγνώρισε ότι οι φόροι που έχουν επιβληθεί είναι υπερβολικοί και τους χαρακτήρισε «έκτακτους». Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι η αντίστροφη πορεία για τις φορελαφρύνσεις θα ξεκινήσει μόλις το χρέος και επισήμως χαρακτηριστεί βιώσιμο.

«Όλα αυτά που γίνονται στη χώρα, γίνονται λόγω έκτακτης ανάγκης. Η βαριά αυτή φορολογία είναι σε δρόμο εξόδου, είναι έκτακτη και θα σταματήσει. Διαπραγματευόμαστε για το χρέος, το οποίο και επίσημα κηρύσσεται βιώσιμο» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο ΕΝΦΙΑ για 4.000 οικισμούς στη χώρα, στους οποίους τα ακίνητα και τα οικόπεδα είναι εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού των αξιών, θα υπολογιστεί όπως ο ΦΑΠ του 2013.

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γκ.Χαρδούβελης στη Βουλή, που για ακόμη μία φορά δεσμεύτηκε για πλήρη εξάλειψη όλων των προβλημάτων και των αδικιών του ΕΝΦΙΑ, ενώ οι σφοδρές αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης, φορέων της αγοράς και πολιτών συνεχίζονται.

Μ.Βαρβιτσιώτης: Ευθύνες στους προηγούμενους

Σχετικά άρθρα

Ευθύνες στο «προηγούμενο οικονομικό επιτελείο» για τα λάθη που σημειώθηκαν στον ΕΝΦΙΑ επέρριψε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στον τέως ΓΓ Εσόδων, λέγοντας: «Ο τέως γγ Εσόδων διαχειριζόταν τα θέματα, σαφέστατα υπάρχουν ευθύνες του προηγούμενου οικονομικού επιτελείου με τους φόρους. Ο αρμόδιος για την υλοποίηση γενικός γραμματέας δεν είχε προετοιμάσει καλά το σύστημα αυτό. Έγιναν λάθη.»

Ο ίδιος εξέφρασε, πάντως, τη βεβαιότητα ότι τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν.

«Όταν κανείς κάτι καινούργιο δεν θα είναι όλα μετρημένα στον πόντο, δεν είναι καλοκουρδισμενο σύστημα το δημόσιο. Το θέμα είναι να παραδεχθούμε τα λάθη μας, και να προχωράμε» κατέληξε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.