Ειδησεογραφικό site

«Βούλιαξε» το χρηματιστήριο – Ισχυρές πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές

28

Σε κλοιό νέων μεγάλων πιέσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί σε νέα ιστορικά χαμηλά.

Κλειδωμένη στο limit down η μετοχή της Εθνικής με την κεφαλαιοποίησή της να υποχωρεί στα 555 εκατ. ευρώ. Η συνολική κεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών διαμορφώνεται μόλις στα 1,5 δισ. ευρώ.

Οι τραπεζικές μετοχές υποχωρούν, για να κλείσουν τις διαφορές μεταξύ των τιμών που θα πραγματοποιηθούν οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και των χρηματιστηριακών τιμών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε κάτω από τα επίπεδα των 650 μονάδων, έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα, στις 643,51 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 2,33%.

Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα και ανήλθε στα 26,784 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 169.398.904 τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,60 %, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,04%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (+0,97%), της Folli Follie (+0,52%) και του ΟΛΠ (+0,20%).

Τα σχόλια είναι κλειστά.