Ειδησεογραφικό site

Βορίδης: Έχουμε πάει ένα βήμα παραπέρα, για την πρόληψη από τον Έμπολα

38

Με αφορμή τις δραματικές διαστάσεις που παίρνει ο θανατηφόρος ιός Έμπολα, ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, διευκρίνισε πως το υπουργείο Υγείας έχει ακολουθήσει πλήρως τις οδηγίες του ΠΟΥ, προανήγγειλε την πρόσληψη 30 υγειονομικών που θα τοποθετησούν στις εισόδους της χώρας, ενώ τοποθετήθηκε και για τις θερμικές κάμερες.

«Έχουμε ακολουθήσει πλήρως τις οδηγίες του ΠΟΥ. Το 1ο είναι η ενημέρωση στους ταξιδιώτες προς αυτές τις χώρες, αν υπάρχουν. Το 2ο είναι η ενημέρωση στους ταξιδιώτες που έρχονται από αυτές τις χώρες. Το 3ο είναι ότι έχουμε ορίσει εργαστήριο αναφοράς γιατί απαιτεί υψηλές προδιαγραφές βιοασφάλειας και ταυτόχρονα εκεί που γίνεται ο χειρισμός των υπόπτων κρουσμάτων υπάρχουν οι μέγιστες προδιαγραφές ασφάλειας. Είμαστε πλήρως συμμορφωμένοι με τον ΠΟΥ», σχολίασε αρχικά ο κ. Βορίδης για τον Έμπολα και συνέχισε:

«Έχουμε πάει ένα βήμα παραπέρα. Σε πτήσεις οι οποίες έρχονται από μέρη που έχουν ανταποκρίσεις, σε αυτές τις πέντε συγκεκριμένες πτήσεις, ετοιμάζουμε και θα διανέμουμε μια κάρτα για τους επιβάτες στους οποίους θα ζητάμε να μας λένε τον τόπο από όπου έρχονται και αν αισθάνονται κάποια από τα συμπτώματα».

Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε: «Θα προσλάβουμε 30 υγειονομικούς ακόμα για να τους στείλουμε στα σημεία εισόδου, αεροδρόμια, λιμάνια, αλλά και στα κέντρα υποδοχής μεταναστών. Οι θερμικές κάμερες είναι κάτι το οποίο συζητά η διεθνής κοινότητα. Στην παρούσα φάση, ούτε στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν υιοθετηθεί. Αν κάτι θεωρηθεί ύποπτο κρούσμα, εν συνεχεία πρέπει να γίνει χειρισμός όλων των ατόμων που ήρθαν σε επαφή με αυτόν. Άρα θέλει μια προσοχή εδώ διότι η υπερβολική διεύρυνση ενδέχεται να δημιουργεί τεράστιες δυσκολίες χειρισμού».

Τα σχόλια είναι κλειστά.