Ειδησεογραφικό site

Βορίδης: Έρχονται προσλήψεις στην Υγεία

36

Προσλήψεις 2.800 γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων προσωπικού για την ενίσχυση του συστήματος υγείας (200 άτομα εξ αυτών στο ΕΚΑΒ) προανήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο Μάκης Βορίδης. Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την Τρίτη.

Αναφερόμενος εξάλλου στις δηλώσεις του για ανακατανομή των πόρων του προϋπολογισμού, ώστε να αυξηθούν τα ποσά που κατευθύνονται για τον τομέα της Υγείας που προκάλεσαν αντιδράσεις, ο υπουργός Υγείας επέμεινε στη θέση του, σημειώνοντας ότι διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο των πόρων, από τον προϋπολογισμό του 2015, με διαφορετική κατανομή μεταξυ των υπουργείων, σημειώνοντας ότι οι δαπάνες για την υγεία στη χώρα μας είναι κάτω από το μέσο όρο της Ευρώπης.

Πρόσθεσε ότι με υπουργική απόφαση του προκατόχου του Άδωνη Γεωργιάδη οι ανασφάλιστοι που χάνουν τις δουλειές καλύπτονται πλήρως νοσοκομειακά, έμενε και το κομμάτι της φαρμακευτικής περίθαλψης, και δόθηκε η αρμοδιότητα στον ΕΟΠΥΥ να καλύπτει τους ανασφάλιστους και φαρμακευτικά με ΥΑ που εξεδόθη το Σάββατο. Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι για το «νοσοκομειακό κομμάτι» καλύπτονται 75 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό, ενώ για το φαρμακευτικό υπάρχει πρόβλεψη 100 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών το χαρακτήρισε ως «αρκετά σύνθετο κομμάτι» με πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά. «Το ποσοστό κέρδους διαφέρει απο φάρμακο σε φάρμακο. Θα εκπληρωθεί η υποχρέωση με έναν τρόπο όσο δικαιότερο γίνεται» τόνισε ο υπουργός.

«Γίνεται προσπάθεια για καλή λύση. Δεν μιλώ εγώ με την τρόικα αλλά στελέχη του υπουργείου» σημείωσε με νόημα.

Συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Σε ό,τι αφορά τη δήλωση του το υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου περί ενδεχόμενης συγκυβέρνησης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βορίδης είπε ότι «δεν βλέπω ως πιθανότητα τη συγκυβέρνηση της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ.»

«Θα έχουν μείνει δύο κόμματα στη Βουλή; Τα δυο κόμματα έχουν πολύ μεγάλες ιδεολογικές αποκλίσεις μεταξύ τους όσο και καλή διάθεση και να έχεις, που δεν νομίζω ότι υπάρχει… Με το ΠΑΣΟΚ είχαμε σύγκλιση σε μεγάλα ζητήματα» εξήγησε.

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανοίξει καθαρά την πολιτική των συμμαχιών του. «Δεν είμαι καθόλου βέβαιος οτι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει ονόματα και διευθύνσεις μόνο για ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έχει κάνει αναφορές δεν ακουω καθαρή θέση συνεργασιών» παρατήρησε ο υπουργός Υγείας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.