Ειδησεογραφικό site

ΒΙΝΤΕΟ: Σκληρή κόντρα Παναγόπουλου – Παππά – Το… βόδι και ο Στάλιν

61

 

Σκληρή κόντρα με βαρείς χαρακτηρισμούς είχαν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος με τον πατέρα του υπουργού Επικρατείας Στέλιο Παππά, για τον αν η ηγεσία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών υποστηρίζει τα δίκαια των εργαζομένων ή σιωπηρά συμπαρατάχθηκε με τους εργοδότες, την πρώην κυβέρνηση της ΝΔ και τους… δανειστές. «Χρειάζεται απύθμενο κομματικό θράσος για μια κυβέρνηση που συνομολόγησε όλα τα αιτήματα των δανειστών και ξανανοίγει το θέμα των ομαδικών απολύσεων να λέει τέτοια πράγματα» ήταν η σκληρή απάντηση του προέδρου της ΓΣΕΕ στο ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.Τα «αίματα άναψαν» μεταξύ του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Παππά και του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου, όταν ο κ. Παππάς κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, ότι δεν έκανε συγκεντρώσεις για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Παππάς κατηγόρησε τον κ.  Παναγόπουλο, ότι η ΓΣΕΕ συμπαρατάχθηκε με τις δυνάμεις για την υποστήριξη του τελεσιγράφου που έστειλαν οι δανειστές όπου μέσα από αυτό καταργούνταν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.

«Εσείς, αντί να υποστηρίζετε τους εργαζόμενους ήσασταν μαζί με την Νέα Δημοκρατία και τις άλλες δυνάμεις σε διαδηλώσεις για την υποστήριξη του σχεδίου που καταργούσε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις», ανέφερε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της  ΓΣΕΕ, ο οποίος παρενέβη τηλεφωνικά στην πρωινή εκπομπή του «Μega» και επιτέθηκε στον κ. Παππά για τις δηλώσεις του, κάνοντας λόγο για «απύθμενο κομματικό θράσος».

«Νομίζω ότι χρειάζεται απύθμενο κομματικό θράσος για μια κυβέρνηση που συνομολόγησε, ενώ άλλα μας έλεγε, στην ουσία την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και ξανανοίγει το θέμα των ομαδικών απολύσεων, να καταφέρεται εναντίον της ΓΣΕΕ», ανέφερε ο Γιάννης Παναγόπουλος.

Προφανώς πίσω από την τηλεοπτική κόντρα των κυρίων Παππά και Παναγόπουλου υποκρύπτονται και άλλα θέματα, ενδεχομένως η επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει τα συνδικάτα αλλάζοντας τη σημερινή ηγεσία τους.

«Δεν εκπροσωπείτε όπως πρέπει τους εργαζόμενους» ήταν η βαριά κατηγορία που εξαπέλυσε ο Στέλιος Παππάς για τον Γιάννη Παναγόπουλο.

«Ο σταλινισμός στον οποίο προφανώς έχετε θητεύσει χρησιμοποιεί τέτοια επιχειρήματα!» απάντησε οργισμένος ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ πρόεδρος της ΓΣΕΕ και πρόσθεσε ειρωνικά απευθυνόμενος στον πατέρα του υπουργού Επικρατείας: «Θα σας ζητήσουμε πιστοποιητικό εκπροσώπησης και αριστεροφροσύνης»…

«Νομίζετε ότι στη Θεσσαλονίκη πάμε για αναψυχή; Εμείς υπερασπιζόμαστε τους εργαζόμενους, δεν κάνουμε πλάκα», σημείωσε ο κ. Παναγόπουλους.

«Είναι δικαίωμα και υποχρέωση να πάει και να διαμαρτυρηθεί στη Θεσσαλονίκη, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Δεν μίλησα όμως για αυτό», ήταν η ανταπάντηση του κ. Παππά και συμπλήρωσε: «Μίλησα διότι συμπαρατάχθηκε με όλες τις δυνάμεις για την υποστήριξη του τελεσιγράφου που μας στείλανε, όπου εκεί είχαν καταργηθεί οι συλλογικές διαπραγματεύσεις. Δεν το θυμάται ο κ. Παναγόπουλος; Για αυτό αναφέρθηκα».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.