Ειδησεογραφικό site

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Αβραμόπουλος στην Κω για το μεταναστευτικό εν μέσω αποδοκιμασιών

34

 

Στην Κω βρίσκεται σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φρανς Τίμερμανς και ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπου έχουν αυτή την ώρα συνάντηση με τις τοπικές Αρχές για το κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού.

Δεκάδες κάτοικοι του νησιού είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο. Όταν είδαν τα αυτοκίνητα να σταματούν ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες. «Προδότες να φύγετε από εδώ’», «δωσίλογοι έχετε καταστρέψει τη χώρα», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.

Ένας θαμώνας παρακείμενης καφετέριας φώναξε, «έχουμε 7.000 κυνηγετικές καραμπίνες».

Από νωρίς ισχυρές Αστυνομικές Δυνάμεις βρίσκονταν στο Δημαρχείο. Κόκκινες κορδέλες είχανε μπει σε παράπλευρους δρόμους.

Δείτε το βίντεο με τις αποδοκιμασίες 

Κατά την επίσκεψή τους χθες στο επιχειρησιακό γραφείο της Frontex στο υπουργείο Ναυτιλίας στην ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά, οι δύο άντρες συνοδεύονταν από τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Αντώνη Μανιτάκη, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Γιάγκο, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Αντώνη Μακρυδημήτρη και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννη Μουζάλα. Τον αντιπρόεδρο της ΕΕ, συνόδευαν επίσης ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης τους υποδέχθηκε στο γραφείο του ενώ ακολούθησε συζήτηση γύρω από την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος στην Ελλάδα και στην εγκατάσταση ενός συντονιστικού κέντρου «hotspot», στο γραφείο της Frontex στον Πειραιά όπου θα υπάρχουν εκπρόσωποι απ’ όλους τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς ασφαλείας προκειμένου να γίνεται η καταγραφή των στοιχείων μετά τις ταυτοποιήσεις των μεταναστών στα νησιά αλλά και η επικοινωνία για τον επιχειρησιακό έλεγχο που θα αφορά όλες τις χώρες της ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η οικονομική και τεχνική βοήθεια προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος ενώ Ευρωπαίοι αξιωματούχοι χαρακτήρισαν το πρόβλημα ευρωπαϊκό που θα συζητηθεί σε καλύτερη βάση ενόψει ειδικής συνόδου της ΕΕ για το μεταναστευτικό στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς κατά την έξοδο του αντιπροέδρου της ΕΕ και του επιτρόπου μετανάστευσης μιλώντας προς τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι δεν πρόκειται να γίνουν δηλώσεις και ότι ήταν μία συνάντηση εργασίας με τους υπηρεσιακούς υπουργούς της κυβέρνησης που εμπλέκονται στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

«Ο αντιπρόεδρος ο κ. Timmermans και ο επίτροπος ο κ.Αβραμόπουλος είχαν την ευκαιρία να εξηγήσουν αναλυτικά το τι περιμένουμε από την κυβέρνηση και θα δώσουν αύριο συνέντευξη Τύπου στην Κω και θα είμαστε σε θέση να δώσουμε κάθε λεπτομέρεια» τόνισε ο κ. Σχοινάς.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.