Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος: Ο λαός θα αποφασίσει με σοφία και ωριμότητα στον β΄ γύρο των εκλογών-Διακαναλική συνέντευξη

56

«Ο ελληνικός λαός αντέδρασε με ωριμότητα και σοφία στον πρώτο γύρο και εκτιμώ ότι με τον ίδιο τρόπο θα αντιδράσει και στον β΄γύρο», τόνισε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, στη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης.

Παράλληλα, εξήγησε ότι η προοδευτική σταθερότητα στην οποία αναφέρθηκε δεν οδηγεί σε στασιμότητα, ξεκαθαρίζοντας ότι το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής δεν θα αθροιστούν τα ποσοστά ΝΔ και της Ελιάς.

Σχετικά με τη δήλωση Κεδίκογλου περί στήριξης των Καμίνη και Σγουρού, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η στήριξη αυτή έχει καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ θα πράξει το ίδιο σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν υποψήφιοι από τη ΝΔ (πχ στην Κεντρική Μακεδονία), τόνισε ότι οι πολίτες θα κρίνουν.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ρωτήθηκε για το αν ισχύει το δίλημμα που είχε θέσει προεκλογικά, λέγοντας ότι αυτό επιβεβαιώθηκε από στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και από την εντύπωση που πήγε να δημιουργήσει τεχνητά.

Σχετικά με το αν θα υπάρξει νέα πρωτοβουλία για την Κεντροαριστερά, υπογράμμισε ότι αυτό που προέχει είναι να ενώσουμε τη χώρα, η οποία τώρα ζει σε συνθήκες εμφυλίου πολέμου με βρισιές, απειλές και προσβολές.

«Για να ενώσουμε, όμως, τη χώρα πρέπει να πείσουμε τους πολίτες ότι υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης» συνέχισε, υπενθυμίζοντας το σχέδιο που παρουσίασε πριν από δύο εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη.

Σε άλλη ερώτηση για το πού τοποθετεί τον πήχη της Κυριακής, ώστε να μην δρομολογηθούν εξελίξεις, τόνισε ότι αυτός είναι μια συνολική αίσθηση που θα δημιουργηθεί το βράδυ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «όλοι θα είναι πιο επαγγελματίες με σεβασμό στον πολίτη και την αλήθεια».

Σχολιάζοντας τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τον προβληματισμό του που δεν λειτούργησαν τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της κοινωνίας, σημειώνοντας πάντως ότι κυρίως στον Δήμο Αθηναίων αυξήθηκαν τα ποσοστά και όχι σε όλη την Περιφέρεια.

Ο ίδιος απέδωσε τα ποσοστά εν μέρει στην κρίση, αλλά και στη γενικότερη απαξίωση των θεσμών, πράγμα για το οποίο επέρριψε ευθύνες και στην Αντιπολίτευση.

«Σας θυμίζω ότι είχε μαλλιάσει η γλώσσα μου πριν από ένα χρόνο και πριν τη δολοφονία Φύσσα να μιλώ για την ανάγκη συστράτευσης του κοινοβουλευτικού τόξου» τόνισε, αφήνοντας αιχμές για τη στάση κομμάτων της Αντιπολίτευσης που «άθροιζαν ψήφους κατά του μνημονίου».

Σχετικά με το αν ισχύει το ραντεβού του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε ότι ισχύουν όλα όσα είχε πει, τονίζοντας ότι ο Πρόεδρος είναι ρυθμιστής του πολιτεύματος.

Για τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας περί σύμπραξης, αν αλλάξουν οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει το βρώμικο ’89», καλώντας – όπως τόνισε – τους πάντες σε ένα φεστιβάλ ανευθυνότητας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.