Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος: Οι Ευρωπαίοι ζητούν από την Άγκυρα να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο

34

Το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων και παραβιάσεων στην Κύπρο εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στα ευρωπαϊκά φόρα, με την Ελλάδα να πιέζει για κοινή στάση των Ευρωπαίων εταίρων απέναντι στην Άγκυρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολίασε: «Στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, για μας, προτεραιότητα είναι πάντα το ζήτημα της προσβολής του Διεθνούς Δικαίου από την Τουρκία σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Σε όλες τις επαφές με τους συναδέλφους μου, τονίζω το ζήτημα αυτό και βλέπω ότι γίνεται κατανοητή η ανάγκη, όχι απλώς και μόνο να δηλώνεται ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο, αλλά να διακοπεί η προσβολή του διεθνούς δικαίου επί του πεδίου, κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό, μετά και από την πάρα πολύ καθαρή θέση που διατύπωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από την άποψη αυτή» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

Και κατέληξε: «Θέλω να ελπίζω ότι η Τουρκία λαμβάνει τα μηνύματα και αντιλαμβάνεται ότι εάν η φιλοδοξία της είναι η ευρωπαϊκή προοπτική και ένας περιφερειακός ρόλος, ο οποίος γίνεται δεκτός μέσα στο σύστημα της διεθνούς νομιμότητας, δεν μπορεί να ξεκινά από την προσβολή του διεθνούς δικαίου».

Τα σχόλια είναι κλειστά.