Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος: Να καταλάβουν όλοι ότι αλλάζουμε φάση

63

«Να μπει η χώρα οριστικά στην πορεία προς την έξοδο από την κρίση και να αλλάξει το πλαίσιο, τα συμφραζόμενα, να καταλάβουν όλοι και μέσα στην Ελλάδα και εκτός Ελλάδος, ότι αλλάζουμε φάση. Αυτό είναι το σημαντικό», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό εν όψει των συνομιλιών στο Παρίσι με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Σε ερωτήσεις για τις «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είναι πολύ καθαρό το πλαίσιο για κάθε υπουργείο και συνολικά. Ερωτηθείς σχετικά με ασφαλιστικά ζητήματα, ανέφερε ότι «το βασικό μας θέμα είναι να κάνουμε τις ρυθμίσεις για να διευκολύνουμε τις δόσεις».

Ο κ. Βενιζέλος, σε ερωτήσεις για το θέμα των απολύσεων, είπε ότι δεν έγινε συζήτηση για απολύσεις και υπογράμμισε ότι σημασία έχει να δοθεί το μήνυμα στον δημόσιο υπάλληλο ότι πρέπει να βοηθήσει το κράτος ώστε αυτό να είναι στην υπηρεσία του πολίτη και της ανάπτυξης, ότι δεν έχει κανέναν λόγο να φοβάται τίποτα, να νιώσει ασφαλής.

Πηγές της Χαρ. Τρικούπη τόνιζαν μετά τη σύσκεψη ότι στο Παρίσι θα γίνει μια πολιτική συζήτηση όπου η κυβερνητική αποστολή θα θέσει τα θέματα που απασχολούν τη χώρα και τους πολίτες.

Επιπλέον, ανέφεραν ότι αυτό θα το κάνει ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, αφού λάβει τις επόμενες ημέρες σχετικές κατευθύνσεις από τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τη σύσκεψη έγινε αποτίμηση των δράσεων που έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί και που στη συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν υλοποιηθεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά την τοποθέτηση του ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα αλλαγής του ασφαλιστικού και των εργασιακών (όπως ομαδικές απολύσεις, αλλαγή εργασιακού νόμου) και ότι δεν υπάρχει θέμα πλειστηριασμών και ειδικά για την πρώτη κατοικία και τα σπίτια των φτωχών και μεσαίων νοικοκυριών, των οποίων η κατοικία θα προστατευθεί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.