Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος μετά την συνάντηση με Σαμαρά: Η Τρόικα θα επιστρέψει εγκαίρως ώστε να ολοκληρωθούν όλα έως τις 8 Δεκεμβρίου

42

Την εκτίμηση ότι η τρόικα θα επιστρέψει εγκαίρως στην Αθήνα ώστε να έχουν ολοκληρωθεί όλα μέχρι τις 8 Δεκεμβρίο και τη συνεδρίαση του Eurogrgoup εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Δευτέρας.

Σε κάθε περίπτωση ο λαός θα έχει πριν την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας την ολοκληρωμένη συμφωνία με τους εταίρους προκειμένου η χώρα να αλλάξει σελίδα, συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος. «Ο λαός θα αποφασίσει» συμπλήρωσε.

«Ή θα διαλέξουμε ως λαός και έθνος μια λύση που έχουμε επιλέξει με κόπους ή θα διαλέξουμε ασαφείς, επισφαλείς και υψηλού ρίσκου λύσεις που θέτουν σε κίνδυνο τις προσπάθειες του λαού» προσέθεσε ο κ. Βενιζέλος

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε λόγο για μια «σκληρή» διαπραγμάτευση που, όπως είπε, είναι η τελευταία πριν την έξοδο μας από το Μνημόνιο και την επιτήρηση της τρόικας. «Δεν υπάρχουν πιέσεις από την Τρόικα. Η διαπραγμάτευση είναι περίπλοκη» συνέχισε ο κ. Βενιζέλος. Κατά τον κ. Βενιζέλο η συμφωνία «δεν θα περιλαμβάνει δημοσιονομικά μετρα η συμφωνία αλλά διαθρωτικές αλλαγές που θέλει ο λαός, πράγματα που ούτως ή άλλως έχει ανάγκη ο τόπος»

Έχουμε διπλό στόχο, συνέχισε ο κ. Βενιζέλος: από τη μια να ολοκληρώσουμε το review και ταυτόχρονα να οργανώσουμε την επόμενη μέρα μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ. «Θέλουμε έναν κωδικα ασφαλεία που δεν θα επιτρέπει στις αγορές κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας.

Στη συνάντηση το παρών έδωσε και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ο οποίος ενημέρωσε τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο για τη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ της περασμένης Πέμπτης.

Την αισιοδοξία του ότι η τρόικα θα έρθει στην Αθήνα σύντομα για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης τονίζοντας ότι δεν έχει ανοίξει νέα ζητήματα.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός εμφανίστηκε σίγουρος πως υπάρχει χρόνος για να βρεθεί λύση μέχρι το κρίσιμο Eurogroup του Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδούβελη, η τρόικα δεν έχει ανοίξει νέα ζητήματα και τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα είναι τα γνωστά που βρίσκονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.