Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος: Θα επιμείνουμε στις φοροελαφρύνσεις-Έχουμε συνολικό σχέδιο και με βάση αυτό θα προχωρήσουμε

39

Ολοκληρώθηκε μετά από 3,5 ώρες η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.

Το βασικό θέμα στην ατζέντα ήταν η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την Τρόικα και η άρνηση της για φοροελαφρύνσεις, αλλά και η διατήρηση της έκτακτης εισφοράς.

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ανέλυσαν και την πολιτική κατάσταση όπως διαμορφώθηκε μετά την υπόθεση του δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ».

Εξερχόμενος του Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι «συζητήσαμε όλο το πλαίσιο της οικονομίας, το γενικό πλαίσιο» ενώ ερωτηθείς για τα φορολογικά μετά τις χθεσινές οδηγίες των ελεγκτών της Τρόικας απάντησε: «εμείς έχουμε συνολικό σχέδιο, συγκεκριμένο και με βάση αυτό θα προχωρήσουμε»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ρωτήθηκε και για το αν υπάρχει τώρα κάποιο θέμα για την Τρόικα και απάντησε πως «όχι, δεν ανησυχώ».

Πρώτος είχε αποχωρήσει, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, ο κ. Στουρνάρας ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε πως ενημέρωσε για την την άποψη της Τράπεζας της Ελλάδος όσον αφορά την πορεία των οικονομικών πραγμάτων.

Ερωτηθείς για την διαπραγμάτευση με την Τρόικα απάντησε ότι «δεν μπήκα σε τέτοια θέματα».

Λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι από το Μαξίμου αποχώρησε και ο υπουργός Οικονομικών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.