Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος: Θα εκλεγεί Πρόεδρος, υπεύθυνος για την πολιτική αβεβαιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ

60

Ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ ότι καλλιέργησε κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας, που οδήγησε στην παράταση της διαπραγμάτευσης με εταίρους και δανειστές, καταλόγισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, στην ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση στην Καστοριά.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά ταυτόχρονα υπογράμμισε πως το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές και είναι οργανωτικά έτοιμο γι’ αυτές.

Αναφερόμενος στη στάση κάποιων βουλευτών στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε ότι του θυμίζουν το αμερικάνικο ανέκδοτο με τις γαλοπούλες οι οποίες χαίρονται επειδή έρχονται τα Χριστούγεννα και θα τις σφάξουν, εννοώντας ότι δεν θα επανεκλεγούν αν οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Σε ό,τι αφορά στο ΠΑΣΟΚ δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο και σε πρώτο πρόσωπο ότι θα είναι ο εγγυητής της ενότητας του, αρκεί και άλλοι να κρατήσουν στάση ευθύνης. «Βρισκόμαστε πραγματικά ένα βήμα πριν από την έξοδο από το μνημόνιο, με προληπτική πιστωτική γραμμή, χωρίς νέο δάνειο, είμαστε έτοιμοι να απογειωθούμε και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαία θετικές, αν δεν έχουμε πολιτική αβεβαιότητα και το πεδίο θα είναι καθαρό μέχρι τις εκλογές τον Ιούνιο του 2016», είπε στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος.

Προειδοποίησε ότι οι θυσίες πέντε ετών μπορούν να χαθούν μέσα σε πέντε ημέρες και έστρεψε τα πυρά του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι μιλάει για ασυνέχεια του κράτους και μονομερείς ενέργειες . «Οποιαδήποτε μαγκιά στην Ε.Ε. πληρώνεται με τρόπο καταλυτικό και άμεσο και ο ψευτοτσαμπουκάς στην Κομισιόν για θέματα της απολύτου αρμοδιότητας της, φέρνει άμεση και ζεστή την εκδίκηση της», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος, στη συνάντηση που είχε με γουνοποιούς.

Χαρακτήρισε ως «το πιο επικίνδυνο ψέμα» το ερώτημα «τι χειρότερο μπορούμε να πάθουμε» και κάλεσε τους πολίτες να αναρωτηθούν τα θα είχε γίνει αν είχε επικρατήσει η ασύνταχτη χρεοκοπία.

Για την προεδρική εκλογή τόνισε πως τίποτε δεν είναι δεδομένο και υπάρχει η ευθύνη του κάθε κόμματος και του κάθε βουλευτή. «Έχω πραγματικά μείνει έκπληκτος από τον ενθουσιασμό, όχι βουλευτών, κομμάτων που ξέρουν ότι κινδυνεύουν να μην υπάρχουν στην επόμενη Βουλή, τα οποία θέλουν εκλογές. Εκλογές. Με ποια στρατηγική συμμαχιών, με ποιο πρόγραμμα, ποια προοπτική, ποια κοινοβουλευτική ομάδα;», ανέφερε.

Την ομιλία του παρακολούθησαν ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος, ο πρώην υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.