Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος: Η Ελλάδα θα βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Γάζας

35

Την πρόθεση της Ελλάδα να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Γάζας μετά την επίτευξη εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε δήλωσή του με την οποία χαιρετίζει την επίτευξη συμφωνίας για την έναρξη μόνιμης εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας ο κ. Βενιζέλος εξηγεί ότι η βοήθεια αυτή έρχεται «σε συνέχεια και της πρόσφατης εξαγγελίας για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 500 χιλ. ευρώ μέσω της UNRWA για την κάλυψη επισιτιστικών αναγκών και την επισκευή του δικτύου ύδρευσης».

Παράλληλα επανέλαβε ότι τα ελληνικά νοσοκομεία είναι σε ετοιμότητα για να δεχθούν παιδιά που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών που διήρκησαν 50 ημέρες.

Ο κ. Βενιζέλος εκφράζει, τέλος, «την ελπίδα ότι η εκεχειρία αυτή θα είναι διαρκής και θα δημιουργήσει τις συνθήκες που θα επιτρέψουν την ταχεία ανοικοδόμηση της Γάζας, τη διέλευση της ανθρωπιστικής βοήθειας και την επανεκκίνηση της ειρηνευτικής διαδικασίας» ενώ συγχαίρει και την αιγυπτιακή διπλωματία «για τις άοκνες προσπάθειές της για την επίτευξη αυτής της εκεχειρίας, η οποία θα τερματίσει την αιματοχυσία και θα συμβάλει στην περιφερειακή σταθερότητα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.