Ειδησεογραφικό site

Βελτιώνεται ο καιρός, άνοδος της θερμοκρασίας

31

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα, Παρασκευή, στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια. Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία.

Αναλυτική πρόγνωση

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσεις στους 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με πρόσκαιρες βροχές και στη Μακεδονία πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει στους 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 βαθμούς Κελσίου, αλλά στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις προβλέπονται στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.