Ειδησεογραφικό site

Βγήκαν τα μαχαίρια στη ΝΔ για τις επιστροφές των «ανταρτών»

36
ndΣημαντικά προβλήματα και εσωκομματικά μαχαιρώματα έχει φέρει στη Νέα Δημοκρατία το εγχείρημα της ανασύνταξης της δεξιάς «πολυκατοικίας» με το προσκλητήριο που έχει απευθύνει η Συγγρού τις τελευταίες ημέρες σε παλιά στελέχη που έχουν απομακρυνθεί από το κόμμα και έχουν κάνει δικές τους πολιτικές κινήσεις και σχηματισμούς.Η κίνηση για τη δημιουργία μίας «Δεξιάς Ελιάς» κατά τα ιταλικά πρότυπα εκτιμάται ως εξαιρετικά σημαντική τη στιγμή που η Συγγρού επιχειρεί να ανακόψει τα εκλογικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ που από την επομένη των εκλογών εμφανίζεται να είναι «καβάλα στο άλογο», ενώ συγχρόνως επιδιώκει να αμβλύνει το λαϊκό έρεισμα της Χρυσής Αυγής που συνεχίζει να ψαρεύει στις όχθες της ΝΔ.

Ωστόσο το εγχείρημα δεν έγινε αποδεκτό και με τους καλύτερους οιωνούς, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, να καταφέρεται με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά όσων αποχώρησαν από το κόμμα. Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε ανοιχτά κατά της επιστροφής τους στη Νέα Δημοκρατία.

«Δεν νομίζω ότι μπορώ να καθίσω στα ίδια έδρανα με ανθρώπους που έφυγαν από το κόμμα και βρέθηκαν απέναντί μας. Από τα δεξιά της Ν.Δ. αρθρώθηκε ένας λόγος αναχρονιστικός, παλαιοκομματικός και εγώ πιστεύω ότι δεν έχω καμία σχέση μ’ αυτό. Κάποιοι από αυτούς που έφυγαν έκαναν καλό στη Νέα Δημοκρατία» σημείωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA.

Μία εξήγηση για τη στάση που τηρεί ο Κ. Μητσοτάκης μπορεί να είναι οι «καραμπόλες» που προκύπτουν σε περίπτωση εκλογών από την επιστροφή των «ανταρτών» καθώς ορισμένοι εξ αυτών εκλέγονται στην ίδια εκλογική περιφέρεια με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τη Β’ Αθηνών. Έχοντας αντίστοιχο σκεπτικό πάντως και με το βλέμμα στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, όποτε αυτή έρθει, δεν είναι λίγα τα στελέχη του κόμματος που δεν βλέπουν με καλό μάτι το άνοιγμα του κόμματος. Εξάλλου, σε αυτό προστίθεται και το γεγονός ότι οι ίδιοι, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, δεν «φυγομάχησαν» με αντιπολιτευτικές κορώνες βλάπτοντας την παράταξη.

Πάντως παρά τις αντιδράσεις Μητσοτάκη, λίγη ώρα αργότερα ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε ότι «κανένας δεν περισσεύει στη μάχη απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ» στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στον υπουργό.

Αυτό που έχει ωστόσο τη μεγαλύτερη σημασία και μέχρι στιγμής παραμένει θολό είναι ποια στάση θα κρατήσει επί του θέματος ο ίδιος ο πρωθυπουργός που θα έχει και τον τελευταίο λόγο για το ενδεχόμενο επιστροφών στη Συγγρού.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση, ενώ ο Γ. Καρατζαφέρης που εδώ και καιρό έχει διατηρήσει το φλερτ με τις κινήσεις του, τάχθηκε υπέρ της συμπόρευσης και όχι της συστέγασης στη δεξιά πολυκατοικία…

Τα σχόλια είναι κλειστά.