Ειδησεογραφικό site

Βαρύ πένθος για την οικογένεια Βαρβιτσιώτη – «Έφυγε» η σύζυγος του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, Σοφία

170

varvi-7

Σε ηλικία 73 ετών η σύζυγος του πρώην υπουργού Γιάννη Βαρβιτσιώτη και μητέρα του βουλευτή της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, έφυγε από τη ζωή μετά από πολυετή μάχη που έδινε με την ανίατη ασθένεια.

Η Σοφία Βαρβιτσιώτη άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο της Αθήνας. Ήταν παντρεμένη  από το 1967 και μαζί απέκτησαν 4 παιδιά, 3 γιους και μία κόρη.

Η κηδεία της Σοφίας Βαρβιτσιώτη θα γίνει αύριο το μεσημέρι στις 13:00 από το Α’ νεκροταφείο Αθηνών.

Ποια ήταν η Σοφία Βαρβιτσιώτη
H Σοφία (Σόφη) Βαρβιτσιώτη, το γένος Λαναρά, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1943. Προερχόταν από την γνωστή επιχειρηματική οικογένεια της Νάουσας, που ανέπτυξε στην Ελλάδα τον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας.
Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπήρξε σύζυγος του ιστορικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας και επί πολλά χρόνια Υπουργού, Βουλευτή και Ευρωβουλευτή, Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, με τον οποίο απέκτησαν 4 παιδιά, το Μιλτιάδη, το Θωμά, τον Κωνσταντίνο και την Ελένη, καθώς και 3 εγγόνια, τη Σοφία, την Πηνελόπη και τη Νεφέλη.
Από πολύ μικρή ηλικία ανέπτυξε έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν». Παράλληλα, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του συμβουλίου του Ιδρύματος για την Αντιμετώπιση του Δημογραφικού Προβλήματος (ΙΑΔΗΠ), καθώς και του Ιδρύματος «ΕΛΙΖΑ», που αγωνίζεται ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών.

 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν από τους πρώτους που εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο της Σοφίας Βαρβιτσιώτη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.