Ειδησεογραφικό site

Βαρουφάκης και Ραχήλ στη γιορτή της ΕΡΤ

91

Ο Γιάνης Βαρουφάκης με τη σύζυγό του Δανάη Στράτου και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή βρέθηκαν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ το βράδυ της Πέμπτης, όπου πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις για την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης, στην «επέτειο» δύο χρόνων από την αιφνιδιαστική απόφαση της τότε κυβέρνησης να κλείσει τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Παρών στο ραδιομέγαρο και πλήθος κόσμου, μαζί με τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Η γιορτή ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα με συλλαλητήριο, καθώς όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα μνήμης κι ο αγώνας δεν τελείωσε, αλλά συνεχίζεται. Η ΕΡΤ ανοίγει κι αυτό είναι αποτέλεσμα των αγωνιζομένων σε κάθε γωνιά της χώρας, που για 23 μήνες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε μια σκληρή αναμέτρηση με τους τροικανους και τις κυβερνήσεις τους, σημειώνουν χαρακτηριστικά.

raxil-ert

Κορύφωση των εκδηλώσεων για το άνοιγμα της ΕΡΤ, παντως, αποτελεί η συναυλία που ξεκίνησε λιγο μετα τις 20:00 στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου. Τη συναυλία άνοιξε η Συμφωνική Ορχήστρα κι η Χορωδία της ΕΡΤ παίζοντας πρωτα τον Εθνικο Ύμνο. Στη γιορτή συμμετάσχει πλήθος γνωστών καλλιτεχνών όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιώργος Ανδρέου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Νίκος Ζιώγαλας κ.ά.

Η συναυλία μεταδιδεται ζωντανά από το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, καθώς από τις 6 το πρωι στα ερτζιανά εκπέμπουν ξανά όλοι οι σταθμοί της ΕΡΑ (ΠΡΩΤΟ, ΔΕΥΤΕΡΟ, ΤΡΙΤΟ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΚΟΣΜΟΣ, ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) και τα περιφερειακά κανάλια.

ert-3

baroufakis-stratou-ert

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.