Ειδησεογραφικό site

Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει καθόλου χρόνος- Τα μέτρα που θα φέρουμε θα είναι αποδεκτά από την κυβερνητική πλειοψηφία

27

Δεν υπάρχει καθόλου χρόνος, παραδέχθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας για τα περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας.

Παρόλα αυτά, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η συμφωνία θα είναι αποδεκτή από το σύνολο της κυβερνητικής πλειοψηφίας. «Τίποτα δεν έχει κλείσει ακόμη, αν δεν κουμπώσει όλο το παζλ της συμφωνίας», είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν θα φέρουμε μέτρα που θα έρθουν σε σύγκρουση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα», τόνισε ακόμη ο υπουργός, ο οποίος επανέλαβε αρκετές φορές στη συνέντευξή του ότι «τίποτα δεν έχει κλείσει ακόμη και όλα είναι στη διαπραγμάτευση και θα κλείσουν όλα μαζί».

Μιλώντας για τους δανειστές, έκανε λόγο για ήξεις αφίξεις από την πλευρά τους, ενώ χαρακτήρισε άριστες τις σχέσεις του με τους Ευρωπαίους ομολόγους του. «Είχαν συνηθίσει υπουργούς μίας χώρας που έλεγαν πάντα »ναι»», πρόσθεσε όμως.

Σε ερώτηση για τη μεταφορά των χρημάτων των πρεσβειών, απάντησε ότι «δεν είναι κάτι καινούργιο» και σχολίασε ότι ανάλογη πρακτική εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες.

Διαβεβαίωσε ακόμη ότι οι μισθοί και οι συντάξεις δεν απειλούνται όσο υπάρχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διευκρίνισε ότι θεωρεί αδιανόητη την παρουσία του σε άλλο υπουργείο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.