Ειδησεογραφικό site

Βίντεο: Το καινούριο αυτοκίνητο θα χωράει σε τσάντα!

18

 

Οι – λίγο – παλιότεροι θα θυμούνται τον… Σπορτ Μπίλι! Τον καταπληκτικό εκείνον έφηβο, που διέθετε έναν θαυματουργό σάκο, στον οποίο «έκρυβε» ό,τι μπορεί να χωρέσει ο νους του ανθρώπου. Από μία… τσίχλα, μέχρι και ένα… αεροπλάνο! Συχνά έβγαζε από μέσα ένα αυτοκίνητο, προκειμένου να επισπεύσει τις μεταφορές του μέσα στην πόλη.

Όπως φαίνεται, ο Σπορτ Μπίλι ενέπνευσε έναν Ιάπωνα μηχανικό, ο οποίος τί έκανε; Ανακάλυψε το πρώτο… «αυτοκίνητο σε τσάντα»! Έχει μέγεθος φορητού υπολογιστή, μοιάζει με πατίνι ή σκέιτμπορντ και μπορεί να το κουβαλήσει κανείς μαζί του σε μια… τσάντα. Όταν, όμως, το ακουμπήσει στον δρόμο και ανέβει πάνω του, μπορεί να πάει όπου θέλει, χωρίς κανέναν κόπο! Ο 26χρονος Ιάπωνας μηχανικός κατασκεύασε έναν φορητό προσωπικό μεταφορέα, τον οποίο χαρακτήρισε ως το πρώτο στον κόσμο «αυτοκίνητο-σε-τσάντα».

Το «όχημα» ονομάζεται WalkCar και σύντομα μπορεί να κυκλοφορεί στους δρόμους του Τόκιο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Είναι δημιούργημα του Κουνιάκο Σάτο και των συναδέλφων του στην εταιρεία Cocoa Motors.

To WalkCar κινείται με μπαταρία λιθίου που χρειάζεται τρίωρη επαναφόρτιση. Eίναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και ζυγίζει μεταξύ δύο και τριών κιλών, ανάλογα με το αν προορίζεται για χρήση σε κλειστό ή ανοιχτό χώρο. Μπορεί να σηκώσει βάρος έως 120 κιλών και κινείται με ταχύτητα έως δέκα χιλιομέτρων την ώρα, σε μια απόσταση έως 12 χιλιομέτρων.

Μόλις κάποιος ανέβει στο «αυτοκίνητο σε τσάντα», αυτό ξεκινά αυτόματα, ενώ μόλις κατέβει, αυτό σταματά επίσης αυτόματα. Για να στρίψει κανείς, μετατοπίζει απλώς το κέντρο του βάρους του. Φυσικά δεν τίθεται θέμα παρκαρίσματος, αφού πάρκινγκ είναι η ίδια η… τσάντα του κατόχου του.

Ο Σάτο δήλωσε ότι κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να παραγγείλει το δικό του WalkCar από φέτος το φθινόπωρο μέσω της ιστοσελίδας Kickstarter, που εξασφαλίζει μικρο-χρηματοδοτήσεις νέων ιδεών από ένα πλήθος πρόθυμων «επενδυτών». Η τιμή του αναμένεται να κινείται στα 800 δολάρια και οι πρώτες πωλήσεις θα εκτελεσθούν την άνοιξη του 2016.

Τα σχόλια είναι κλειστά.