Ειδησεογραφικό site

Βίντεο: Πέθανε τραγουδώντας…

78

Τι θάνατος… ίσως και να ήταν ο θάνατος που θα ήθελε… Μόνο που ήρθε νωρίς. Ο λόγος για τον Ιταλό τραγουδιστή Τζουζέπε Μάνγκο, που πέθανε χθες τραγουδώντας, κατά τη διάρκεια συναυλίας.

Ενώ τραγουδούσε καθισμένος στο πιάνο, αισθάνθηκε αδιαθεσία. Ζήτησε συγγνώμη από το κοινό του και σταμάτησε να τραγουδά. Κοντά του έσπευσαν μουσικοί και τεχνικοί, αλλά –δυστυχώς- είχε σταματήσει και η καρδιά του … Ο τραγουδιστής Τζουζέπε Μάνγκο, αυτός ο σπουδαίος καλλιτέχνης, είχε ήδη φύγει γι αλλού…

Ο Ιταλός τραγουδιστής Τζουζέπε Μάνγκο, πέθανε χθες κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας του στην περιφέρεια Μπαζιλικάτα της Κάτω Ιταλίας. Ο 60χρονος τραγουδιστής, που πρόσφατα είχε γιορτάσει τα τριάντα χρόνια των καλλιτεχνικών επιτυχιών του, αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια ενός τραγουδιού του και καθισμένος στο πιάνο ζήτησε συγγνώμη από το κοινό του, ενώ σταμάτησε να τραγουδά. Κοντά του έσπευσαν οι μουσικοί και οι τεχνικοί για να διαπιστώσουν ότι η καρδιά του είχε πάψει να χτυπά.

Ο Mάνγκο, ήταν ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της γενιάς του, ενώ στα πιο γνωστά του τραγούδια συγκαταλέγεται το Bella d’Estate, τους στίχους του οποίου είχε γράψει με τον Λούτσιο Ντάλλα, το Sirtaki, του 1990, το οποίο έδωσε τον τίτλο και στο δίσκο που το περιείχε, αλλά και τα κομμάτια Oro, Bella d’ Estate, Nella mia città, Lei verrà.

H Eλευθερία Αρβανιτάκη διασκεύασε, επίσης, το τραγούδι του Come Μοnna Lisa, επιλέγοντας, ως νέο τίτλο, το Μην ορκίζεσαι.

Χιλιάδες θαυμαστές του Ιταλού τραγουδιστή, εκφράζουν την θλίψη τους, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ιδιαίτερες αναφορές στην «μεσογειακή ψυχή» του Πίνο Μάνγκο, και στην μεγάλη αδυναμία του στην ζωή και τους ανθρώπους της Νότιας Ιταλίας, απ΄ όπου και καταγόταν.

Στην μακρά του και αξιόλογη καριέρα, ο Μάνγκο έγραψε και στίχους για τραγούδια των Aντρέα Μποτσέλλι, Μια Μαρτίνι και Πάττι Πράβο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.