Ειδησεογραφικό site

Βέλη Γρηγοράκου κατά Παπανδρέου για τα 40 χρόνια: Το ΠΑΣΟΚ δεν ανήκει σε κανέναν

65

Αιχμές για τον Γιώργο Παπανδρέου άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, με αφορμή την απουσία Παπανδρέου στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την 3η Σεπτέμβρη.

Μιλώντας στο Βήμα FΜ, ο κ. Γρηγοράκος αναφέρθηκε στις παράλληλες εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια του Κινήματος λέγοντας ότι “το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί με κανέναν άλλο τρόπο να ξεπεράσει την κρίση, παρά μόνον αν είναι ενωμένο” και ότι “όλα αυτά που γίνονται, δεν βοηθούν στην ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Ναι (τις παράλληλες εκδηλώσεις εννοώ).”

“Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να είναι ενωμένο στην εκδήλωση της 3ης του Σεπτέμβρη. Το ΠΑΣΟΚ δεν ανήκει σε κανέναν, όπως είχε πει ο ιδρυτής του. Ανήκει στον κόσμο, στην κοινωνία. Τώρα, ο καθένας προσπαθεί να δημιουργήσει ή να θυμίσει κάτι, ότι έχει δικαίωμα σ’ αυτό που δεν τεκμαίρεται και δεν κληρονομείται, δεν τεμαχίζεται και δεν μεταβιβάζεται. Αυτό ήταν η ευχή του ιδρυτή μας” τόνισε ο κ. Γρηγοράκος.

Για την επιλογή Παπανδρέου να απουσιάσει από την εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε λόγο για προσωπική του επιλογή την οποία θα κρίνει ο λαός αν είναι σωστή ή λάθος. “Εγώ ξέρω ότι στις 3 του Σεπτέμβρη θα είμαι εκεί και θα τιμήσω με την παρουσία μου τη θύμιση της 3ης του Σεπτέμβρη, γιατί θα μπορούσαμε να είμαστε όλοι μαζί εκεί και ξέρετε γιατί; Διότι η 3η Σεπτέμβρη του 1974 είναι ένα πολυσήμαντο πολιτικό γεγονός και οφείλει όλο το ΠΑΣΟΚ, αι γενεαί πάσαι, να τονίσουν τη συνδρομή και τη συμβολή όλου του ΠΑΣΟΚ στην εδραίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος και στην αλλαγή όσων έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Ο καθένας λοιπόν θα μπορούσε να κάνει και μια άλλη εκδήλωση, αλλά μετά την 3η του Σεπτέμβρη. Αλλά να την κάνουμε δυο μέρες πριν και μετά να φεύγουμε στο εξωτερικό… δεν το βλέπω λογικό”, υπογράμμισε, ανακοινώνοντας ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να παραστεί στην εκδήλωση του Ιδρύματος Παπανδρέου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.