Ειδησεογραφικό site

Αύξηση των αρνητικών ψήφων προβλέπει ο Αλέξης Μητρόπουλος

26

 

Την πρόβλεψη ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που θα ψηφίσουν αρνητικά στα νέα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση ενόψει της συμφωνίας με τους δανειστές, προχώρησε εμμέσως πλην σαφώς ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Αλέξης Μητρόπουλος.

«Διαβλέπω ότι περισσότεροι βουλευτές, αυτή τη φορά, θα έχουν συνειδησιακό δίλημμα…» δήλωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος στον ΣΚΑΪ, στέλνοντας επίσης μήνυμα προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και δη το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως όσοι τον συμβουλεύουν να πάει σε εκλογές, θα είναι προς βλάβην του… «εκλογές δεν πρέπει να γίνουν σε καμία περίπτωση. Ούτε συνέδριο πρέπει να γίνει, καθώς θα πρόκειται για αυτοαναίρεση. Ο πρωθυπουργός πρέπει να πάρει σαφείς υπερκομματικές πρωτοβουλίες, με πρόσωπα ειδικού κοινωνικού και επιστημονικού κύρους. Όσοι συστήνουν στον Αλέξη Τσίπρα να πάει σε εκλογές, είναι προς βλάβην του».

Ο κ. Μητρόπουλος συμπλήρωσε ότι «στη διαπραγμάτευση έγιναν λάθη, πήγαμε χωρίς σχέδιο απέναντι στο πιο σκληρό καρτέλ διαπραγμάτευσης που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ένα κράτος». Αναφερόμενος στα μέτρα και αν θα τα ψηφίσει, ο ίδιος απέφυγε επιμελώς να αποκαλύψει τις προθέσεις του, ωστόσο η αναφορά του στις συνέπειες της συμφωνίας που επιχειρεί να κλείσει η κυβέρνηση, ενδεχομένως να σημαίνει πολλά… «Θα αναφέρω μόνο δύο στοιχεία. Καμιά γυναίκα και κανένας νέος αν δεν κλείσει 40 χρόνια εργασίας, δεν θα παίρνει σύνταξη. Αυτό σημαίνει ότι το 80% δεν θα πάρει ποτέ σύνταξη, καθώς σε μία θρυμματισμένη οικονομία, όχι τα 12.000 ένσημα, αλλά ούτε τα 6.000 δεν θα μπορέσουν να πιάσουν. Επίσης, το εγγυημένο της σύνταξης δεν θα δίνεται πριν το 67ο έτος. Είναι το αγριότερο μέτρο που μπορεί να ληφθεί».

Ο Αλέξης Μητρόπουλος ήταν λάβρος κατά του προγράμματος της συμφωνίας, λέγοντας πως πρόκειται για ένα μανιφέστο ακραίου θατσερικού νεοφιλελευθερισμού, το οποίο δεν τόλμησε να εφαρμόσει ούτε νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση. «Πρόκειται για το πιο ακραίο πρόγραμμα που επιβάλλουν οι δανειστές, ότι πιο σφοδρό για κυρίαρχο κράτος» δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Απαιτείται ένα πρόγραμμα γέφυρα, προκειμένου να συμπέσουμε με την αλλαγή στον ευρωπαϊκό νότο, ώστε να επιδιώξουμε καλύτερες συνθήκες».

«Δεν θέλουμε να κάνουμε άλλο κακό στον λαό μας… Μετά την αποτυχία της 20ης Φεβρουαρίου και την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων, δεν κοιτάς πως να βγεις εσύ καθαρός, αλλά πως με υπερβατικές διεργασίες να σώσεις τον λαό σου» τόνισε με νόημα και συμπλήρωσε: «με πρωταρχικό τον πρωθυπουργό, πρέπει να γίνει μία κυβέρνηση υπερβατικών προσώπων για να διαπραγματευόμαστε συνεχώς με τους δανειστές και να διασώσουμε ότι μπορούμε» ήταν η εκτίμηση του αντιπροέδρου της Βουλής.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.