Ειδησεογραφικό site

Αψουυυύ! 5 πανεύκολοι τρόποι για να αποφύγετε τη γρίπη και τα κρυολογήματα!

30

Κρύο και γρίπη πάνε μαζί. Οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι έντονες αλλαγές των καιρικών συνθηκών μπορούν να μας στείλουν πολύ γρήγορα στο κρεβάτι… για μέρες. Πάμε όμως να δούμε, πώς θα καταφέρετε να πείτε «όχι» σε ένα πιθανό κρυολόγημα.

 Τι να προσέχετε:

-Πλένετε συχνά τα χέρια σας: Ακόμη και τα πιο μικρά και αθώα αντικείμενα που κυκλοφορούν στο σπίτι, το γραφείο ή σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο μπορεί να φανούν «επικίνδυνα» για την υγεία σας. Αν χρησιμοποιήσατε ένα στυλό μέσα σε μία δημόσια υπηρεσία ή ανοιγοκλείσατε κάποιες πόρτες, μην ξεχάσετε έπειτα να πλύνετε τα χέρια σας. Τα μικρόβια είναι παντού και καραδοκούν. Αν σας είναι δύσκολο κάτι τέτοιο, προμηθευτείτε με αντισηπτικά μαντιλάκια.

-Εκτεθείτε στον ήλιο: Άλλος ένας λόγος να κανονίσετε ένα καφεδάκι με την κολλητή σας και να πείτε τα νέα σας. Η έλλειψη της βιταμίνης D, την οποία ο ανθρώπινος οργανισμός λαμβάνει από τον ήλιο, αυξάνει κατά 36% τις πιθανότητες να πέσετε… στο κρεβάτι. Να το ακούτε το Πανεπιστήμιο του Harvard.

-Απομονώστε την οδοντόβουρτσά σας: Σε περίπτωση που κάποιος από το σπίτι έχει ήδη αρπάξει κάποιο κρύωμα, μάλλον πρέπει να απομακρύνετε την οδοντόβουρτσά σας από τη θέση της. Τα μικρόβια της μίας θα μετακινηθούν πολύ γρήγορα στην άλλη. Μην ξεχνάτε να την πλένετε αρκετά καλά μετά από κάθε χρήση.

-Αυξήστε την κατανάλωση των Ω3 λιπαρών: Τα ψάρια θα σας σώσουν. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με Ω3 λιπαρά και πείτε «αντίο» στο φτέρνισμα και τις κρυάδες. Και αν δε σας αρέσουν τα ψάρια; Τι θα λέγατε για ένα μπολ με καρύδια;

-Αερίζετε συχνά τους χώρους:

Είτε βρίσκεστε στο σπίτι, είτε στο γραφείο ή ακόμα και μέσα σε ένα αυτοκίνητο, προσπαθήστε να ανοίγετε που και που ένα παράθυρο για λίγα λεπτά. Ο φρέσκος αέρας θα απομακρύνει τα μικρόβια και θα δώσει μία νέα φρεσκάδα στο χώρο. Το χρειάζεται άλλωστε!

Τα σχόλια είναι κλειστά.