Ειδησεογραφικό site

Αυτοί είναι οι δημοσιογράφοι που θα λάβουν μέρος στο debate των πολιτικών αρχηγών

32

Έξι δημοσιογράφοι από ισάριθμα τηλεοπτικά κανάλια, με συντονιστή τον Πάνο Χαρίτο της ΕΡΤ, θα βρεθούν απέναντι στους επτά πολιτικούς αρχηγούς στο ντιμπεϊτ της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου.

Οι έξι δημοσιογράφοι επελέγησαν από τα ίδια τα κανάλια – με μοναδική προϋπόθεση να είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ – θα είναι οι εξής:

* Γιάννης Πρετεντέρης από το Mega (Eίναι ο μοναδικός για τον οποίον δεν έχει δοθεί η οριστική απάντηση ακόμη, αλλά κατά τις πληροφορίες, η παρουσία του στο ντιμπέητ έχει κλειδώσει).
* Μαρία Χούκλη από τον Ant1
* Αντώνης Σρόιτερ από τον τον Alpha
* Μάρα Ζαχαρέα από το Star
* Σία Κοσιώνη από τον Skai
* Μάκης Γιομπαζολιάς από το E TV
Αύριο το μεσημέρι, στη 1, έχει οριστεί συνάντηση των επτά δημοσιογράφων (των έξι εκπροσώπων των καναλιών και του συντονιστή Πάνου Χαρίτου) για να συμφωνηθεί η διαδικασία του ντιμπεϊτ – η σειρά με την οποία θα απευθύνουν τις ερωτήσεις, πώς θα κατανεμηθούν οι θεματικές κατηγορίες κ.λ.π., σύμφωνα με το tvxs.

Ετοιμο το σκηνικό στην ΕΡΤ
Το σκηνικό στο οποίο θα διεξαχθεί το ντιμπέητ των 7 πολιτικών αρχηγών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί στην ΕΡΤ, θα είναι απολύτως έτοιμο έως απόψε το βράδυ και αύριο θα γίνουν οι τεχνικές δοκιμές.
Η τηλεοπτική αναμέτρηση έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 9 το βράδυ, με τους επτά αρχηγούς (Αλέξης Τσίπρας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Σταύρος Θεοδωράκης, Δημήτρης Κουτσουμπας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Φώφη Γεννηματά, Πάνος Καμμένος) να κάθονται στα ειδικά έδρανα με βάση τη σειρά εκλογής των κομμάτων τους.
Πίσω από τα πλατώ ο σχεδιασμός προβλέπει αυστηά μέτρα ασφαλείας στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα υπάρχουν τρεις διαφορετικές ζώνες ασφαλείας, ενώ το μπαρ της ΕΡΤ μετατρέπεται ήδη σε κέντρο Τύπου.

Οι θεματικές ενότητες
Οπως συμφωνήθηκε ανάμεσα στα κόμματα οι αρχηγοί θα μπορούν, για πρώτη φορά να υποβάλουν ερώτηση ο ένας στον άλλον, ενώ οι θεματικοί κύκλοι συζήτησης στο ντιμπέητ θα είναι οι εξής:
1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία
2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική
3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική – προσφυγικό
4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική – ‘Αμυνα
5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του κάθε δημοσιογράφου
6ος κύκλος σε δύο γύρους: Οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του κάθε Αρχηγού και δυνατότητα, αν θέλει, να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως, του έχει ήδη υποβληθεί.
Στους πέντε πρώτους κύκλους, κάθε ερώτηση θα διαρκεί έως 30”. Η απάντηση θα διαρκεί έως 1,5 λεπτό. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης θα διαρκεί έως 15”και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30”.
Στον 6ο διπλό κύκλο των Αρχηγών, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός θα έχει στη διάθεσή του 1, 5 λεπτό ανά γύρο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.