Ειδησεογραφικό site

Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες παραλίες του κόσμου

77

10. Kilauea, Χαβάη

Η παραλία βρίσκεται στο μεγαλύτερο νησί της Χαβάης και βρίσκεται δίπλα σε ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια του κόσμου, που εκρήγνυται συστηματικά από το 1983. Από το 1828, οι λουόμενοι στην παραλία έχουν δεχθεί περισσότερες από 102 επιθέσεις από καρχαρίες.

9. Chowpatty Beach, Ινδία

Η παραλία Chowpatty της Βομβάης είναι μια από τις πιο μολυσμένες του κόσμου, για αυτό και το κολύμπι σε αυτή έχει κριθεί ακατάλληλο. Παρόλα αυτά, η παραλία είναι κατάμεστη από κόσμο κάθε Σεπτέμβριο που οι κάτοικοι συγκεντρώνονται εκεί για το φεστιβάλ Ganesha Chaturthi.

8. Praia de Boa Viegem, Βραζιλία

Η γνωστή παραλία του Recife στη Βραζιλία είναι μια από τις πιο επικίνδυνες του κόσμου παρά την μοναδική ομορφιά της. Η παραλία μέχρι το 1992 δεν είχε δεχτεί επισκέψεις από καρχαρίες, αλλά από τότε έχουν καταγραφεί περισσότερες από 50 επιθέσεις, εκ των οποίων οι 19 θανάσιμες. Οι περιβαλλοντολόγοι αναφέρουν ότι το φαινόμενο οφείλεται στην καταστροφή του οικοσυστήματος από το ψάρεμα.

7. Northern Territory and Queensland, Αυστραλία

Κάθε χρόνο από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο δεκάδες παραλίες της βόρειας Αυστραλίας κλείνουν, καθώς σε αυτές ξεκινούν τις επιδρομές οι δηλητηριώδεις τσούχτρες. Στην περιοχή έχουν καταγραφεί 70 θάνατοι από το 1883. Τα τσιμπήματα είναι τόσο επώδυνα που πολλά από τα θύματα πέθαναν από καρδιακή προσβολή πριν προλάβουν να βγουν από το νερό.

6. Hanakapiai, Χαβάη

Η παραλία Hanakapiai συμπεριλαμβάνεται στις πιο επικίνδυνες παραλίες γιατί σε αυτή έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 83 άνθρωποι εξαιτίας των επικίνδυνων ρευμάτων και των γιγαντιαίων κυμάτων, μάλιστα αναφέρεται ότι πολλά από τα θύματα πνίγηκαν όταν βρίσκονταν στα ρηχά.

5. Gansbaai, Νότια Αφρική

Αυτή η περιοχή του πλανήτη χαρακτηρίζεται επικίνδυνη λόγω της ύπαρξης πολλών ειδών καρχαρία. Στην περιοχή υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 60.000 φώκιες που προσελκύουν τους καρχαρίες κοντά στις ακτές.

4. Volusia County, Φλόριντα

Οι λουόμενοι στην παραλία πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, όπου καταγράφεται ένας σημαντικός αριθμός επιθέσεων. Από το 1882 υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 235 άνθρωποι έχουν δεχθεί επίθεση από καρχαρίες, ενώ έχουν σημειωθεί 71 θάνατοι από αστραπές μέσα στη θάλασσα από το 1997 μέχρι το 2006.

3. Fraser Island, Αυστραλία

Τα νερά της παραλίας θεωρούνται επικίνδυνα λόγω της ύπαρξης καρχαριών και τσουχτρών που μεταφέρονται από τα ρεύματα, μάλιστα στο νησί δεν θα μπορούσε με κανένα τρόπο να χαρακτηριστεί παράδεισος αφού υπάρχουν αράχνες, κροκόδειλοι και αγριόσκυλα.

2. Bikini Atoll, ΗΠΑ

Το μνημείο της Unesco χαρακτηρίζεται επικίνδυνο για δύο λόγους, ο πρώτος είναι ότι στην περιοχή έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 20 δοκιμές πυρηνικών όπλων, από το 1946 μέχρι το 1958 και παρόλο που η περιοχή κηρύχθηκε ακίνδυνη το 1997 οι κάτοικοι αρνούνται να καταναλώσουν οτιδήποτε παράγεται εκεί. Ο δεύτερος λόγος είναι η ύπαρξη καρχαριών στη περιοχή.

1. The Red Triangle, Καλιφόρνια

Η παραλία που απλώνεται από το Big Sur μέχρι τη παραλία Bodega, θεωρείται ως η πιο επικίνδυνη παραλία του κόσμου, όπου καταγράφεται το 11% των ετήσιων επιθέσεων που σημειώνονται σε παγκόσμια κλίμακα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.