Ειδησεογραφικό site

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων

30

Εντυπωσιακή άνοδο κατά 41% σημείωσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Ιούνιο, συνεχίζοντας τις καλές επιδόσεις της αγοράς από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στο πρώτο εξάμηνο, οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί κατά 23,4%.

Η ανάκαμψη οφείλεται κυρίως στην αύξηση του στόλου των τουριστικών επιχειρήσεων, καθώς και στο ότι αρκετοί καταναλωτές αντικαθιστούν παλιά και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα με μικρότερα πετρελαιοκίνητα.

Οι περισσότερες ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων σε επίπεδο μηνός που έχουν καταγραφεί μες στο 2014 έγιναν τον Ιούνιο, αγγίζοντας τις 8.000. Μάλιστα, οι επιδόσεις του Ιουνίου είναι οι καλύτερες από τον Ιανουάριο του 2012, μήνας κατά τον οποίο παραδοσιακά γίνονται πολλές ταξινομήσεις, καθώς τα τελευταία χρόνια ανακοινώνεται περί τα τέλη Δεκεμβρίου η συνέχιση της απόσυρσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), τον Ιούνιο ταξινομήθηκαν 7.964 επιβατηγά αυτοκίνητα έναντι 5.648 τον Ιούνιο του 2013, καταγράφοντας αύξηση 41%. Το προηγούμενο υψηλό για το 2014 είχε καταγραφεί τον Μάιο, όταν ταξινομήθηκαν 7.459 οχήματα. Οι ταξινομήσεις του Ιουνίου είναι οι περισσότερες μετά τον Ιανουάριο του 2012, οπότε και είχαν ανέλθει σε 8.451.

Το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2014 ταξινομήθηκαν 37.469 επιβατικά αυτοκίνητα έναντι 30.364 το αντίστοιχο εξάμηνο του 2014, σημειώνοντας φέτος αύξηση κατά 23,4%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιούνιος είναι ο όγδοος διαδοχικός μήνας κατά τον οποίο καταγράφεται αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων. Η ανάκαμψη στην αγορά αποδίδεται σε τρεις λόγους: Πρώτον, στη βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, καθώς αρκετοί καταναλωτές φοβούνται λιγότερο σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν να προβούν σε μεγάλες αγορές. Δεύτερον, η αύξηση του τουρισμού έχει οδηγήσει στην αύξηση αγορών αυτοκινήτων για την ενίσχυση του στόλου των τουριστικών επιχειρήσεων. Τρίτον, αρκετοί καταναλωτές προβαίνουν στην αντικατάσταση παλαιών και μεγάλου κυβισμού αυτοκινήτων, αγοράζοντας μικρότερα και κατά κύριο λόγο πετρελαιοκίνητα, έτσι ώστε να επωφεληθούν από το χαμηλότερο κόστος χρήσης.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.