Ειδησεογραφικό site

«Αυγή»: Το πόθεν έσχες διαψεύδει τη Βούλτεψη

39

Συνέχεια στον «πόλεμο» με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Σοφία Βούλτεψη, δίνει η εφημερίδα «Αυγή», η οποία έψαξε το πόθεν έσχες της και όπως αναφέρει, μόνο ακτήμων δεν είναι, κάτι που ισχυρίστηκε η ίδια μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Σύμφωνα με το πόθεν έσχες που έχει καταθέσει στη Βουλή η κ. Βούλτεψη διαθέτει:

– Διαμέρισμα στη Γλυφάδα 239 τ.μ. που «συμπληρώνεται» από 130 τ.μ. βοηθητικών χώρων. Το οικόπεδο συνολικά είναι 402 τ.μ. Το διαμέρισμα αγοράστηκε το 1985 και είναι κατά 100% στην πλήρη κυριότητα της κ. Βούλτεψη.

– Οικία στην Αγία Μαρίνα (Λαγονήσι). Προφανώς πρόκειται για το εξοχικό της υπουργού. Είναι οικόπεδο 516 τ.μ. επί του οποίου βρίσκεται οικία 71,36 τ.μ. και ανήκει κατά 50% στην πλήρη κυριότητα της κ. Βούλτεψη.

– Πάνω από 2000 τ.μ. στο Ντράφι (μαζί με τον σύζυγό της Θανάση Αγγελόπουλο). Ουσιαστικά πρόκειται για δύο οικόπεδα μέσα σε δάσος (όπως δηλώνει η ίδια στο πόθεν έσχες της) συνολικής έκτασης 2.019,16 τ.μ. Η κ. Βούλτεψη και ο σύζυγός της διαθέτουν έκαστος εξ αδιαιρέτου το 0,0825% της δασικής έκτασης, που συνολικά φτάνει τα 1.224.000 τ.μ.

– Αγροτεμάχιο 750 τ.μ. στην Αγία Αικατερίνη στη Μάνδρα. Το οικόπεδο ανήκει κατά 75% στην πλήρη κυριότητα της κ. Βούλτεψη, ενώ, όπως διευκρινίζει, «δεν υπάρχει συμβόλαιο», καθώς είναι κληρονομιά από τον πατέρα της.

Εκτός των παραπάνω, όπως αναφέρει η «Αυγή», ύπήρξε καταγγελία από την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ότι η κ. Βούλτεψη έχει ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ανεξάρτητη Δημοσιογραφική Ενημέρωση» και από το 2012 ορίστηκε διευθύνουσα σύμβουλος με πενταετή θητεία, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το πόθεν έσχες της. Όπως τονίζει η κ. Χρυσοβελώνη: «Σύμφωνα με το άρθρο 81 του Συντάγματος κανένας υπουργός ή υφυπουργός δεν μπορεί να έχει οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων του. Γιατί δεν δημοσιεύθηκε πουθενά εδώ και 3 μήνες που είναι υφυπουργός, η παραίτηση της κατά τα άλλα ειλικρινούς Σ. Βούλτεψη από την παραπάνω θέση;».

Τα σχόλια είναι κλειστά.