Ειδησεογραφικό site

Αταφοι παραμένουν δεκάδες μετανάστες στη Λέσβο!

23

Την ώρα που 71 άνθρωποι, όλοι θύματα ναυαγίων με πρόσφυγες από τα απέναντι παράλια, παραμένουν άταφοι στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της Μυτιλήνης, συγγενείς τους οι οποίοι παραμένουν στη Μυτιλήνη ελπίζοντας ότι θα βρεθεί χώρος για την ταφή τους, πραγματοποίησαν την Παρασκευή παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Λέσβου, μαζί με μέλη μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και άλλους εθελοντές.

Όπως είναι γνωστό, οι τοπικές αρχές της Λέσβου δίνουν μάχη με το χρόνο για να βρουν χώρο ταφής των ανθρώπων που χάθηκαν στη θάλασσα. Κι αυτό γιατί το τμήμα του νεκροταφείου του Αγίου Παντελεήμονα, στην πόλη της Μυτιλήνης, όπου θάβονταν οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες που χάθηκαν σε ναυάγια στη διαδρομή από την απέναντι ακτή στη Λέσβο, έχει γεμίσει.

Η δημοτική αρχή της Λέσβου, μαζί με άλλους κοινωνικούς φορείς του νησιού, δίνουν μάχη με τη γραφειοκρατία προκειμένου να επεκτείνουν ένα τμήμα του νεκροταφείου αυτού.

Την ίδια ώρα και προς το παρόν, οι σοροί τους συντηρούνται σε κοντέινερ-ψυγείο στον αύλειο χώρο του νεκροτομείου. Μάλιστα, το ειδικό αυτό κοντέινερ-ψυγείο το προμηθεύτηκαν πρόσφατα εθελοντές της Μυτιλήνης, με τη βοήθεια μη κυβερνητικής οργάνωσης του εξωτερικού, οι οποίοι και το παραχώρησαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Κι όλα αυτά, ενώ την Παρασκευή στη  βόρεια Λέσβο, η θάλασσα ξέβρασε άλλη μια σορό άνδρα.

Εκτιμάται ότι πρόκειται για ένα από τα θύματα του ναυαγίου της 28ης Οκτωβρίου, οι νεκροί από το οποίο ξεπερνούν τους 60, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.