Ειδησεογραφικό site

Αστυνομικός ήθελε να πουλήσει προστασία σε «στούντιο μασάζ»

158

Συνελήφθη αστυνομικός ο οποίος ζητούσε εκβιαστικά χρήματα από ιδιώτη για να του παρέχει «προστασία» σε «στούντιο μασάζ», που επρόκειτο να ανοίξει σε περιοχή της Αττικής.

Πρόκειται για έναν αστυνόμο Β’ ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένας 34χρονος συνεργός του.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από καταγγελία του ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία ο αξιωματικός τού ζητούσε αρχικά το ποσό των 2.500 ευρώ μηνιαίως. Στη συνέχεια όμως, με διάφορες προφάσεις και απειλές, η απαιτήσεις του αστυνομικού αυξήθηκαν στις 3.700 και στη συνέχεια στις 10.000 ευρώ. Τελικά, συμφωνήθηκε η καταβολή 5.000 ευρώ μηνιαίως.

Ο καταγγέλλων γνώρισε τον αστυνομικό μέσω του 34χρονου, ο οποίος μεσολάβησε στα διάφορα στάδια των εκβιαστικών απαιτήσεων – διαπραγματεύσεων και κατηγορείται για απλή συνέργεια σε εκβίαση και δωροληψία υπαλλήλου.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο καταγγέλλων παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ στον 34χρονο, ο οποίος αμέσως μετά συνελήφθη μαζί με τον αστυνόμο Β’ ο οποίος έφθασε στον τόπο συνάντησης για να πάρει τα χρήματα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.