Ειδησεογραφικό site

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν θα αλλάξει κάτι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα

28

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ ανέφερε πως όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Ελλάδας είτε “ναι”, είτε »όχι”, «στον ίδιο παρονομαστή θα πάμε» σημειώνοντας πως η Ευρώπη είναι σκληρή και πως αυτό το έχει βιώσει και η Κύπρος – όπως είπε- πριν από δύο χρόνια.

O Κύπριος Αρχιεπίσκοπος εκτίμησε πως εκείνο που πρέπει να κάνει ο ελληνικός λαός είναι να πέσει στην δουλειά,  να ανορθώσει την οικονομία της πατρίδας του και να μην περιμένει πολλά από την Ευρώπη.

Σίγουρα συνέχισε, “η Ευρώπη θα μειώσει το χρέος διότι δεν είναι διαχειρίσιμο”, προσθέτοντας πως φαίνεται ότι η Αμερική θα συμβάλει προς τούτου.

Είπε ακόμη, πως δεν ήταν τυχαία η δήλωση της Γενικής Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρτ  την τελευταία στιγμή.

Είπε ακόμα πως  ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν ευθύνεται για το σημείο που έχει φθάσει η χώρα αφού. Όπως είπε, άλλοι  έφεραν τη χώρα σ’ αυτό το κατάντημα.

Για τον Α. Τσίπρα ανέφερε ωστόσο πως κάποιος που ζητά βοήθεια πρέπει να ελέγχει την συμπεριφορά του  και όχι να  μην είναι ανάλογη.

«Το ότι έκανε κάποιες επιθέσεις ανεπίτρεπτες και άφησε φράσεις που πληγώνουν νομίζω ότι εδώ είναι το μειονέκτημα του», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προσθέτοντας πως «ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα  έπρεπε ο ίδιος με πολύ ευγένεια, να πει στους Ευρωπαίους ότι το χρέος που το βρήκε γιατί δεν το έκανε ο ίδιος, δεν είναι διαχειρίσιμο».

Κάλεσε ωστόσο τον Α. Τσίπρα να κάνει σχέδιο εξόδου από την κρίση από αύριο κιόλας, όπως είπε.

“Αν θα μείνει στην πρωθυπουργία το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι σχέδιο και να πέσουν όλοι στην δουλειά να καλέσει όλο τον ελληνικό λαό να δουλέψει προγραμματισμένα για να βγουν από τα οικονομικά αδιέξοδα, γιατί δεν  υπάρχει άλλη λύση”.

Τα σχόλια είναι κλειστά.