Ειδησεογραφικό site

Αρνούνται να μπουν στα κελιά τους Κουφοντίνας και Γουρνάς!

28

Οι Δημήτρης Κουφοντίνας και Κώστας Γουρνάς, κρατούμενοι για τρομοκρατία στην ειδική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, εξέφρασαν με δήλωσή τους στο indymedia τη στήριξή τους στον Νίκο Ρωμανό και την απεργία πείνας που κάνει.

Όπως αναφέρουν οι δύο κρατούμενοι στη δήλωσή τους, την οποία υπαγόρευσαν μέσω τηλεφώνου στον ιστότοπο, θα αρνηθούν να μπουν σήμερα 6 Δεκεμβρίου στα κελιά τους ως ελάχιστη συμπαράσταση στον Νίκο Ρωμανό.

Αναλυτικά η δήλωση των Δημήτρη Κουφοντίνα και Κώστα Γουρνά:

Ο Νίκος Ρωμανός δεν δίνει απλώς μια μάχη για μια εκπαιδευτική άδεια. Ο αγώνας του δεν είναι ένας προσωπικός αγώνας. Πάνω στις νεανικές του πλάτες, αυτές που σμιλεύτηκαν από τη φλόγα της εξέγερσης του Δεκέμβρη του ’08, ακουμπούν οι πόθοι όλων εκείνων που αντιστέκονται, αλλά και όσων δεν τολμούν ακόμα ν’ αντισταθούν. Ολων εκείνων που τσάκισε και τσακίζει η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα του Μνημονίου.

Ο αγώνας του Νίκου είναι αγώνας όλων μας. Με τη θαυμαστή στάση και το ήθος του τιμά την επαναστατική παράδοση και δείχνει το δρόμο του αγώνα, που είναι δύσκολος, σκληρός, αλλά ωραίος. Μέρα τη μέρα, ώρα την ώρα, στιγμή τη στιγμή, αντιμέτωπος με το βαρύ τίμημα που έχουν οι πραγματικοί αγώνες, αυτοί που φέρνουν τη νίκη και την ελπίδα. Γι’ αυτό και συγκινεί και συνεγείρει και ξεσηκώνει το σεβασμό, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη, που διαρκώς ογκώνονται και αγκαλιάζουν ολόκληρη την κοινωνία. Γι’ αυτό ο Νίκος έχει ήδη νικήσει.

Σήμερα, 6 Δεκέμβρη, τη μέρα που το κράτος δολοφόνησε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, και όλες τις μέρες και τα χρόνια μέχρι σήμερα, που δολοφονεί τα όνειρα όλων των νέων, ο Νίκος Ρωμανός δείχνει πώς παίρνουνε τα όνειρα εκδίκηση.

Όλοι σήμερα στο δρόμο.

Αλληλεγγύη στον Νίκο Ρωμανό, αλληλεγγύη σ’ όσους παλεύουν.

Ως ελάχιστη συμπαράσταση, σήμερα 6 Δεκέμβρη θα αρνηθούμε να μπούμε στα κελιά. Θα βρισκόμαστε νοερά δίπλα στον Νίκο, δίπλα στους συναγωνιστές στο δρόμο.

Δημήτρης Κουφοντίνας
Κώστας Γουρνάς

Τα σχόλια είναι κλειστά.