Ειδησεογραφικό site

Αρκεί να μην πληρωνόμαστε με επιταγές αξιοπρέπειας!

34

Του Βασίλη Στεφανακίδη

Τελικά εκεί στον Περισσό έχουν τρελό χιούμορ και δεν τους τo ’χα. Οι αθεόφοβοι πήγαν και επανακατέθεσαν πρόταση νόμου για κατάργηση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων με ένα άρθρο και έναν νόμο που είχαν πρωτοκαταθέσει  την εποχή των γερμανοτσολιάδων και το είχε συνυπογράψει τότε και ο ΣΥΡΙΖΑ!
Μιλάμε για την απόλυτη τρολιά και αν δεν ήταν τόσο σοβαρά τα πράγματα, θα γινόταν μεγάλη πλάκα. Η κατάσταση όμως είναι τόσο κρίσιμη (τώρα μπορούμε να το λέμε άφοβα, χωρίς τον κίνδυνο της ρετσινιάς), αφού το παραδέχεται και η κυβέρνηση διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, και μόνο για πλάκες δεν είναι.

Η ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας είναι σε τέτοια κατάσταση που είναι  γρίφος πώς θα αντιμετωπιστούν οι υποχρεώσεις του κράτους μέσα στον Μάρτιο και τον Απρίλιο, τη στιγμή μάλιστα που σε όλους τους τόνους τόσο οι Γερμανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι όσο και η ΕΚΤ  υπογραμμίζουν ότι δεν θα πάρουμε ούτε ευρώ αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του παρατεταμένου μνημονίου, που έχω μπερδευτεί και δεν ξέρω πώς το λέμε τώρα, αλλά τέλος πάντων όλοι καταλαβαίνουμε για τι μιλάμε.

Γύρω στα 10-11 δισ. χρειαζόμαστε αυτό το δίμηνο για μισθούς, συντάξεις, λήξεις εντόκων και δόση προς ΔΝΤ, και από πουθενά δεν φαίνεται φως εισπράξεων.

Και άντε, τα έντοκα όσα δεν βρίσκονται σε χέρια ξένων πες ότι θα αντικατασταθούν με νέα έντοκα. Και άντε, για μισθούς και συντάξεις κάπου θα βρεθεί λύση με τα αποθεματικά των Ταμείων και των ΔΕΚΟ.

Με τη δόση του ΔΝΤ τι θα γίνει, αφού ο Ντράγκι δεν μας επιστρέφει μέχρι την επιτυχή αξιολόγηση τα 1,9 δισ. που κέρδισε η ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα;

Και πώς να ερμηνεύσουμε τη δήλωση Βαρουφάκη -μία από τις άπειρες που κάνει καθημερινά σε όλα τα ΜΜΕ της υφηλίου- ότι «ελπίζουμε να μη μας αφήσει η ΕΚΤ να χρεοκοπήσουμε τον Μάρτιο»; Ή την άλλη πως οι Ελληνες  δεν θέλουν λεφτά και δουλειές, αλλά πρώτα και κύρια αξιοπρέπεια; Hellooo! Αλήθεια, σε τι δείγμα είναι η έρευνα του υπουργού μας; Εμένα πάντως κανείς δεν με ρώτησε να επιλέξω.

Ευλόγως θα αναρωτηθεί κάποιος: μα αν είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα γιατί δεν κάνουμε ό,τι μας λένε να τελειώνουμε με την αξιολόγηση σε δύο εβδομάδες; Εδώ το email Κοστέλο το ενέκρινε η κυβέρνηση μέσα σε 48 ώρες, δεν μπορούν να κλείσουν την αξιολόγηση σε δύο εβδομάδες;

Αλλωστε αυτά τα περί σκληρής διαπραγμάτευσης τα είδαμε και τώρα… ξέρουμε.
Ούτως ή άλλως, στο τέλος θα γίνει αυτό που ζητούσαν και από την προηγούμενη κυβέρνηση και τώρα ζητούν από τη σημερινή της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Γιατί, κακά τα ψέματα, αυτοί οι ψιλοεκβιασμοί και απειλές του στυλ αν δεν μας δώσετε ρευστότητα, δεν έχουμε να σας πληρώσουμε και άρα θα πάμε σε πιστωτικό γεγονός, κάποια φορά δεν θα περάσουν και θα γίνει το μοιραίο. Και τούτο γιατί είναι αφελές να καμουφλαριζόμαστε πίσω από τη δεδηλωμένη βούληση των Ευρωπαίων να μας κρατήσουν μέσα στην Ευρωζώνη, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν μπορεί να γίνει χρεοκοπία και εντός της Ευρωζώνης. Γιατί καλά είναι τα ευφυολογήματα ότι καταφέραμε και ξεχωρίσαμε τη δανειακή σύμβαση από το μνημόνιο, αλλά, βλέπετε, οι εξαγριωμένοι δανειστές μάς έδωσαν τον κατιμά και χωρίς λεφτά και τώρα που τέλειωσαν τα πανηγύρια και είδαμε το ταμείο καταλάβαμε τι μας περιμένει. Ελπίζω να μην ισχύσει αυτό με τα συμβόλαια, όπου μετά την υπογραφή ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Αναδημοσίευση από Protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.