Ειδησεογραφικό site

Απ. Κακλαμάνης: Να γίνει σύσκεψη αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

31

Έκκληση προς τους αρχηγούς των κομμάτων να συμφωνήσουν σε μια σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να αναδειχθεί η εθνική ομοψυχία έναντι των προκλήσεων, απηύθυνε από το βήμα της Ολομέλειας ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.

Στο πλαίσιο ερώτησής του, ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι προκαλεί λύπη στον απλό κόσμο το γεγονός ότι ενώ οι εξελίξεις στη θαλάσσια περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έπρεπε να μας κρατούν όλους «εν εγρηγόρσει» για κάθε ενδεχόμενο, αυτό δεν συμβαίνει. «Η έκκληση, την οποία για έκτη φορά απευθύνω διά του Σώματος στους Αρχηγούς των κομμάτων είναι, αφού το προετοιμάσουν βέβαια από πριν ώστε να μη λέει ο καθένας τους αστερίσκους και τις επιφυλάξεις του, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να υπάρξει κάποιο μήνυμα ότι εδώ είμαστε – ανεξαρτήτως των εσωτερικών μας προβλημάτων και των διαφωνιών μας και της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης – ενωμένοι ως έθνος για κάθε ενδεχόμενο» είπε ο κ. Κακλαμάνης, διευκρινίζοντας πως «δεν είναι πολεμοχαρής αυτή η έκκληση, αντιθέτως, οι απέναντι αποθρασύνονται όταν βλέπουν και παρεξηγούν». «Πιστεύω ότι και η κυβέρνηση και τα κόμματα και ολόκληρος ο ελληνικός λαός έχουν το ίδιο φρόνημα, αλλά αυτό πρέπει να φανεί προς τα έξω» κατέληξε στην τοποθέτησή του.

Την απόλυτη συμφωνία της με την πρόταση του πρώην προέδρου της Βουλής εξέφρασε η προεδρεύουσα Μαρία Κόλλια–Τσαρουχά και ευχήθηκε να εισακουσθεί η φωνή του παλαιότερου βουλευτή του Κοινοβουλίου από την κυβέρνηση. Και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας (ο οποίος απάντησε στην ερώτηση του κ. Κακλαμάνη για τη Μονάδα Οδοντιατρικής Περίθαλψης για ΑμΕΑ στη Λευκάδα) εξέφρασε τη συμφωνία του, και τόνισε πως «οι στιγμές είναι δύσκολες, θα πρέπει να είμαστε μια γροθιά απέναντι σε όλα αυτά που αντιμετωπίζει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και πολύ περισσότερο βέβαια όταν υπάρχουν και τέτοιες προκλήσεις».

Τα σχόλια είναι κλειστά.