Ειδησεογραφικό site

Από τώρα ψάχνουν τις μετεκλογικές συνεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ – Οι 151 δεν αρκούν

48

Ένα σώμα στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ θα συγκληθεί το επόμενο διάστημα, το οποίο ουσιαστικά θα αντικαταστήσει την Κεντρική Επιτροπή, μετά την αποχώρηση των μελών που αναφέρονται στην Αριστερή Πλατφόρμα, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη το απόγευμα του Σαββάτου, υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Το σώμα αυτό των στελεχών θα καταλήξει στις θέσεις και θα προσδιορίσει τις λίστες των εκλογών.

Πάντως, δεν θα πρέπει να αναμένονται μεγάλες εκπλήξεις, αν και στις λίστες δεν αποκλείεται να υπάρξουν μετακινήσεις των βουλευτών Επικρατείας προς τις λίστες των περιφερειών, αλλά και συμμετοχή σε αυτές εξωκοινοβουλευτικών υπουργών.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος θα συνεδριάσει ξανά την Δευτέρα, οπότε και θα αποφασιστούν οι λεπτομέρειες των επόμενων κινήσεων. Μετά τη Δευτέρα θα γίνουν τηλεφωνήματα σε όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ώστε να διαπιστωθεί ποια από αυτά θα παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και ποια θα αποχωρήσουν στο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης, αμέσως μετά τη σύσκεψη, σημείωσε πως στόχος του κόμματος είναι να κόψει πρώτος το νήμα της εκλογικής αναμέτρησης και μετά να σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης στόχος παραμένει μεν η αυτοδυναμία, ωστόσο το συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος έκανε λόγο για μια κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία, καθώς όπως αποδείχθηκε οι 151 βουλευτές δεν αρκούν για να υπάρχει πολιτική σταθερότητα.

Επιπλέον σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν ο κ. Τσίπρας αποδεχθεί πρόσκληση για συνάντηση με τους κκ Μεϊμαράκη και Λαφαζάνη, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών, κυβερνητικοί παράγοντες απάντησαν πως αν πίστευαν ότι θα μπορούσαν να προκύψει κυβέρνηση απο αυτή τη Βουλή δεν θα υπέβαλαν παραίτηση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.