Ειδησεογραφικό site

Από τον Σεπτέμβριο του 2015 οι αλλαγές στο Δημοτικό

30

Στο τέλος του Ιανουαρίου θα τεθούν προς ψήφιση οι αλλαγές στο Δημοτικό, οι οποίες, όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τον Σεπτέμβριο του 2015.

«Θέλουμε να πάμε σε έναν τύπο δημοτικού σχολείου. Όμως, δεν πρόκειται από το Σεπτέμβριο να έχουμε τις δυνατότητες μίας εξομοίωσης όλων των δημοτικών, όλης της χώρας στην κατεύθυνση ενός σχολείου όλη την ημέρα, μέχρι τις 15:00, τις 16:00 και μετά στο σπίτι να μην χρειάζεται τα παιδιά να κάνουν κάτι», διευκρίνισε ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και πρόσθεσε:

«Θα πάμε σε μία λογική λιγότερης δουλειάς στο σπίτι. Αντί για επέκταση της ύλης θα πάμε σε εμβάθυνση με στόχο στο μέλλον, όσο θα επιτυγχάνεται η ανάπτυξη της χώρας, να πάμε σε έναν τύπο δημοτικού σχολείου, με ένα πλάνο».

Στόχος του υπουργείου, συνέχισε, είναι «περισσότερη γνώση στο σχολείο, λιγότερη δουλειά στο σπίτι» για τους μαθητές του δημοτικού. «Όχι να πηγαίνουν τα παιδιά με μία τσάντα 40 κιλών στο σχολείο, να γυρίζουν με αυτή και να έχουν και ώρες δουλειάς στο σπίτι. Αυτή είναι η προοπτική», κατέληξε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.