Ειδησεογραφικό site

Από την Λέρο πέρασε και o δεύτερος τρομοκράτης του Stade de France σύμφωνα με το BBC

22

Στην δημοσιότητα έδωσαν οι γαλλικές αρχές την φωτογραφία του τρίτου καμικάζι που ανατινάχθηκε στο Stade de France στο Παρίσι την νύχτα της 13ης Νοεμβρίου, όταν η γαλλική πρωτεύουσα δέχθηκε την επίθεση των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους.

Το BBC αποκαλύπτει ότι ο άντρας αυτός είναι ο Μαχμούντ Αλμαχμόντ, δηλαδή εκείνος που καταγράφηκε στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου μαζί με τον Αχμάντ Αλμοχαμάντ, το διαβατήριο του οποίου είχαν βρει οι αρχές στον τόπο που ανατινάχθηκε. Το βρετανικό δίκτυο ισχυρίζεται πως ο ανταποκριτής του Εντ Τόμας, που βρέθηκε προ ημερών στη Λέρο, είδε τα έγγραφα του άντρα αυτού, ο οποίος είχε καταγραφεί στο ελληνικό νησί τότε και πως η φωτογραφία του ταυτίζεται με εκείνη που έδωσαν οι γαλλικές αρχές.

Το protothema.gr είχε από την πρώτη στιγμή αποκαλύψει πως ο άντρας που οι γαλλικές αρχές κατονόμαζαν ως βομβιστή – καμικάζι στο Stade de France με το όνομα Αχμάντ Αλμοχαμάντ δεν ταξίδευε μόνος, αλλά μαζί με έναν ακόμα άντρα, τον Μαχμούντ Αλχαμόντ. Το γεγονός αποδείκνυαν και τα εισιτήρια που είχε δημοσιεύσει το protothema.gr και που είχαν εκδοθεί στα ονόματα των δύο αυτών αντρών.

Υπενθυμίζεται ότι αν και έχει επιβεβαιωθεί πως ο Αχμάντ Αλμοχαμάντ πέρασε από το Λέρο στις 3 Οκτωβρίου, καθώς ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματα που είχαν καταγράψει οι ελληνικές αρχές με τον νεκρό τρομοκράτη του Παρισιού, εν τούτοις το διαβατήριο που χρησιμοποίησε έχει επίσης αποδειχθεί πως ήταν πλαστό, καθώς έχει «εμφανιστεί» τουλάχιστον οκτώ φορές στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Οι σημερινές εξελίξεις, κατά πάσα πιθανότητα, υποδηλώνουν πως και τα στοιχεία του δεύτερου αυτού άντρα που πέρασε από τη Λέρο, είναι πλαστά και για το λόγο αυτό οι γαλλικές αρχές αναζητούν πληροφορίες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.