Ειδησεογραφικό site

Από συνέντευξη θα περνούν οι “αιώνιοι” για να επιστρέψουν στα ΑΕΙ

57

Και τους 153000 περίπου διαγραμμένους αιώνιους φοιτητές αναμένεται να καλέσει ο ΥΠ. Παιδείας προκειμένου να διαπιστωθεί ποια είναι η σχέση τους με τα ιδρύματα και σε δεύτερη φάση να επιστρέψουν στις σχολές τους.

Ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς αναμένεται να απευθύνει γενική πρόσκληση προς τους 152.819 «αιώνιους» φοιτητές να επιστρέψουν στο πανεπιστήμιό προκειμένου να διαπιστωθεί ποια είναι η σχέση τους με τα ΑΕΙ.

Μέσω προσωπικών συνεντεύξεων με κάθε έναν «αιώνιο» φοιτητή ξεχωριστά, θα διαπιστωθεί ποιοι διαγράφηκαν αδίκως και ποιοι όχι. Ωστόσο ακόμα παραμένει αδιευκρίνιστο ποιοι θα κάνουν τη συνέντευξη με τον κάθε «αιώνιο» ξεχωριστά, δηλαδή αν θα είναι οι πανεπιστημιακοί ή το διοικητικό προσωπικό.

Ο κ. Μπαλτάς δήλωσε χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι «είναι αδύνατον να μιλήσουμε σοβαρά μαζί με όποιον λέει ότι θα επανεγγράψουμε μαζικά τους “αιώνιους” φοιτητές». Αντίθετα, πιστεύει ότι χωρεί σοβαρή συζήτηση επί της πρότασης: «Με γενική πρόσκληση προς τους “αιώνιους” θα προσπαθήσουμε να βρούμε όσους διαγράφτηκαν αδίκως».

Τα σχόλια είναι κλειστά.