Ειδησεογραφικό site

Από ενδεχόμενο,”μονόδρομος” πλέον το δημοψήφισμα-Μητρόπουλος-Φίλης:Είναι λύση γιατί μας εκβιάζουν

30

Το σκηνικό που θα επικρατήσει στο Eurogroup αλλά και στις επόμενες μέρες των διαπραγματεύσεων φωτογραφίζουν με δηλώσεις τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για τελεσίγραφα και εκβιασμούς από την πλευρά των δανειστών και βλέποντας ως λύση το δημοψήφισμα.

Πληθαίνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για δημοψήφισμα σε περίπτωση αδιεξόδου με τους δανειστές με το χειρότερο σενάριο μη θετικής έκβασης στο σημερινό Eurogroup να έρχεται ολοένα και πιο κοντά και με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν ανοικτά λόγο για προσφυγή στη δημοψηφισματική εντολή του λαού.

“Υπερόπλο” της κυβέρνησης απέναντι στους πιστωτές χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης,που αποκάλυψε ότι οι δανειστές επαναφέρουν ζητήματα τα οποία έχουν κλείσει την ώρα που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλ. Μητρόπουλος μίλησε για μονόδρομο που θα ισχυροποιήσει τους διαπραγματευτικούς χειρισμούς της κυβέρνησης “γιατί οι δανειστές εκβιάζουν και στέλνουν τελεσίγραφα”.

Μητρόπουλος:Μονόδρομος το δημοψήφισμα

“Μονόδρομο” χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ο αντιπρόεδρος της Βουλής, καθώς εκτίμησε ότι θα ισχυροποιήσει την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις, φωτογραφίζοντας το σκηνικό που θα επικρατήσει στο Eurogroup κάνοντας λόγο για τελεσίγραφα και εκβιασμούς από την πλευρά των δανειστών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητρόπουλος όταν ερωτήθηκε για το θέμα σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, είπε: «Θεωρώ ότι τώρα που είναι σε έξαρση αυτή η ένταση της διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες, γιατί θεωρώ τη δημοψηφισματική έκφραση του λαού ως μονόδρομο, όχι ως έναν τακτικισμό ή πολιτική ντρίπλα της κυβέρνησης, αλλά για να ενισχύσει περισσότερο την ισχυρή νωπή εντολή. Υπ’ αυτή την έννοια θεωρώ ότι το δημοψήφισμα του λαού θα εξοπλίσει σήμερα με μεγαλύτερη δύναμη την κυβέρνηση και θα της έδινε ισχυρότερη νομιμοποίηση της λαϊκής εντολής».

Σε συνέχεια αυτών του των δηλώσεων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ερωτήθηκε αν το θέμα του δημοψηφίσματος συζητήθηκε την Κυριακή στο κόμμα. Ο κ. Μητρόπουλος απάντησε: «Τον τελευταίο καιρό και ο πρωθυπουργός αλλά και στελέχη σοβαρά προβληματίζονται. […] Οι συνεδριάσεις στα όργανα δεν πρέπει να αναφέρονται και να ανακοινώνονται. […] Σε όλα τα όργανα προβληματίζει την ηγεσία μας. Συζητιέται αυτό το ζήτημα και το ενδεχόμενο. Και βεβαίως η δική μου άποψη είναι ότι θα ισχυροποιήσει τη διαπραγματευτική δύναμη της πατρίδας μας γιατί οι δανειστές δεν διαπραγματεύονται αλλά εκβιάζουν και θέτουν τελεσίγραφα και σε αυτή τη φάση οι δανειστές που δεν διαπραγματεύονται αλλά εκβιάζουν…».

«Γίνεται μία σκληρή διαπραγμάτευση» πρόσθεσε και εκτίμησε: «Θεωρώ ότι αποτιμήσεις κινήσεων και ελιγμών και του διαπραγματευτικού σχεδίου θα το αποτιμήσουμε προσεχώς. Σε αυτή τη φάση προσδοκούμε να υπάρχει κάτι καλό για την πατρίδα μας».

Φίλης: «Υπερόπλο» της κυβέρνησης το δημοψήφισμα απέναντι στους πιστωτές

«Υπερόπλο» της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης το δημοψήφισμα, καθώς οι δεύτεροι έχουν σκληρύνει πολύ τη στάση τους και θέτουν ξανά ζητήματα που τις προηγούμενες ημέρες είχαν κλείσει.

Μιλώντας το πρωί στο Mega το πρωί της Δευτέρας τόνισε: «Είμαστε σε μια λεπτή φάση της διαπραγμάτευσης. Οι δανειστές για λόγους ουσίας ή επικοινωνιακούς έχουν σκληρύνει. Έχουν βάλει στο τραπέζι θέματα τα οποία είχαν κλείσει κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών της διαπραγμάτευσης».

Εκτίμησε μάλιστα ότι οι δανειστές κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση «ίσως επειδή νομίζουν ότι μπορούν να πιέσουν όπως έκαναν παλαιότερα» και υποστήριξε ότι αν επιμείνουν θα διαψευστούν.

«Δεν είναι μια καλή εξέλιξη αυτή, το να αλλάζουν στοιχεία της διαπραγμάτευσης, καθιστώντας την κινούμενη άμμο», τόνισε.

«Το δημοψήφισμα είναι το ύστατο όπλο, το υπερόπλο της κυβέρνησης ενάντια στους πιστωτές, το οποίο εάν κριθεί αναγκαίο θα το χρησιμοποιήσει» σχολίασε ο Νίκος Φίλης.

Παράλληλα, κατηγόρησε τους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονταν στο πάνελ του MEGA, ότι δεν θέλουν να αποφασίζει ο λαός για κρίσιμες αποφάσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.