Ειδησεογραφικό site

Απόστολος Κακλαμάνης: Ζητά σύγκλιση πολιτικών αρχηγών για τις τουρκικές προκλήσεις

45

Σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, προκειμένου να εξεταστεί η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στην Κύπρο ζητά ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής επέμεινε στην ανάγκη επιβεβαίωσης της κοινής στάσης των πολιτικών δυνάμεων και της συναίνεσής τους στα μείζονα εθνικά προβλήματα όπως «και στα ενδεχόμενα της νέας αυτής κρίσης». «Υπογραμμίζω την κρισιμότητα των στιγμών για την Κύπρο. Επιβάλλεται, συνεπώς, συνεννόηση και εγρήγορση όλων των πολιτικών και των κοινωνικών δυνάμεων, ακόμη και υπό τις συνθήκες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε» ανέφερε συνεχίζοντας «Το εξωτερικό μέτωπο της χώρας πρέπει να έχει προτεραιότητα, γι’ αυτό  με ικανοποίηση άκουσα τόσο την τοποθέτηση του κυρίου Τσίπρα όσο και άλλων  ηγετών της Αντιπολίτευσης  για τις εξελίξεις στην Κύπρο. Πρέπει να μας προβληματίσει η έλλειψη αντίδρασης της Διεθνούς Κοινότητας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και η δήλωση των ΗΠΑ, δήλωση υποστηρικτική μεν του δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλευτεί την ΑΟΖ, αλλά με »αστερίσκο» περί  “ισότιμης εκμετάλλευσης μεταξύ των δύο κοινοτήτων ».

Όταν είναι γνωστό ότι τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής είναι που εμποδίζουν τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας να απολαύσουν, πράγματι και οι Τουρκοκύπριοι τους καρπούς της προόδου».

Ο κ. Κακλαμάνης επεσήμανε ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα, λόγω της στάσης της στο ζήτημα της αντιμετώπισης των τζιχαντιστών και, αντιδρώντας στην στρατηγική τριμερή συνεργασία  της Ελλάδας και της Κύπρου με  την Αίγυπτο και  το Ισραήλ αντιστοίχως, “παίζει με την φωτιά.”

Τα σχόλια είναι κλειστά.