Ειδησεογραφικό site

Απόκριες 2015: Όλες οι εκδηλώσεις στην Αθήνα

70

Παρελάσεις καρναλαβιστών με μουσικά όργανα, εργαστήρια κατασκευής αποκριάτικων μασκών και στολών, μουσικές διαδρομές της Φιλαρμονικής Ορχήστρας  Δήμου Αθηναίων και παραδοσιακά ελληνικά γλέντια, είναι κάποιες από τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναιών, από άκρη σε άκρη της πόλης. Όλο τον Φεβρουάριο, οι πολύχρομες στολές των καρναβαλιστών και χαρούμενες μελωδίες θα δώσουν ζωή  στην πόλη της Αθήνας, από την Πλάκα, το Μοναστηράκι, το Θησείο, την Κυψέλη, τον Άγιο Παύλο μέχρι το Λόφο του Φιλοπάππου.

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου
20:30   Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Athens Big Band Presents «The Voice of Jazz»
H Big Band του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει μία νέα σειρά συναυλιών με τίτλο “The Voice of Jazz”, συμπράττοντας με διακεκριμένους τραγουδιστές από τον χώρο της τζαζ. Φιλοξενεί τις νεαρές και ιδιαιτέρως δραστήριες τραγουδίστριες Ειρήνη Κωνσταντινίδη και Tamuz Nissim.
**Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ.: 210 9224756. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου
 11:30  Πλατεία Βικτωρίας   Αποκριάτικες μουσικές διαδρομές της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δ.Α.
16:45  Πλατεία Αγίου Θωμά  Αποκριάτικες μουσικές διαδρομές της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δ.Α.

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου
20:30  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
«Με χορευτική διάθεση!»
Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων βάζει τα χορευτικά της παπούτσια και μας ταξιδεύει από την Ευρώπη στη Λατινική Αμερική με ένα μουσικό πρόγραμμα που διαπνέεται από το έντονο χορευτικό στοιχείο. Από τους ευρωπαϊκούς χορούς των Brahms, Dvorak και J. Strauss, μέχρι τους λατινοαμερικάνικους ρυθμούς των Piazzolla, Marquez, Moncayo και πολλών άλλων.

Σολίστ: Γιάννης Γεωργιάδης (βιολί)
Μουσική διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης
**Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ.: 210 9243211. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου
11:30 Πλατεία Αγ. Αικατερίνης Κ. Πετραλώνων – Σταθμός  ΗΣΑΠ  Κάτω Πετραλώνων  Αποκριάτικες μουσικές διαδρομές της  Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δ.Α.
16:45 Πλατεία Αθ. Διάκου Θυμαρακίων Αποκριάτικες μουσικές διαδρομές της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δ.Α.

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου
11:30 Πλατεία Δουργουτίου Αποκριάτικες μουσικές διαδρομές της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δ.Α.
16:45 Σταθμός Μετρό Αμπελοκήπων (από την πλευρά του γηπέδου του Παναθηναϊκού)  Αποκριάτικες μουσικές διαδρομές της  Φιλαρμονικής Ορχήστρας  Δ. Αθηναίων
19:00  Παγκράτι (2η Δημοτική Κοινότητα) Παρέλαση καρναβαλιστών με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια από τον καλλιτεχνικό οργανισμό  Μορφές Έκφρασης (διαδρομή : Υμηττού & Χρεμωνίδου – Πλατεία Παγκρατίου – Πλατεία Μεσολογγίου – Ευτυχίδου – ΄Αλσος Παγκρατίου)

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου
Πλατεία Πέτρουλα
11:30  Αποκριάτικες μουσικές διαδρομές της Φιλαρμονικής Ορχήστρας  Δ.Α.
12:00 Αποκριάτικη εκδήλωση με   dj, εργαστήρια κατασκευής μάσκας, face painting και ομάδες χορού από την ομάδα Ανεμόσκαλα.

16:45  Πλατεία Γερμανού – Χριστιανουπόλεως, Νέος Κόσμος (οδός Φρατζή και Θαρύππου ) Αποκριάτικες μουσικές διαδρομές της Φιλαρμονικής Ορχήστρας  Δ.Α.
17:00 – 20:00 Πολιτιστικό Κέντρο Βαφειοχωρίου  Μουσική, χορός τραγούδι, διαγωνισμός για την πιο πρωτότυπη χειροποίητη στολή και face painting  για μικρούς και μεγάλους.
17:00 – 20:00 Πολιτιστικό Κέντρο Νορντάου – Γκύζη Διασκεδάζοντας την Αποκριά με τις ομάδες δράσεων του Πολιτιστικού Κέντρου.

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου
11:00 – 13:00  Βιβλιοθήκη Ιωάννειου   Πνευματικού Κέντρου
«Κατασκευή αποκριάτικης μάσκας» Κατασκευάζουμε μάσκες και μεταμφιεζόμαστε σε ήρωες βιβλίων.
11:00 – 13:00 Μουσείο Δωδεκανησιακό Σπίτι
Ξενάγηση στο «Δωδεκανησιακό Σπίτι» και εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: «κατασκευή αποκριάτικης μάσκας»
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 210/5151541
Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»
12:00  Ομιλίες και προβολή διαφανειών με αναφορές στα αποκριάτικα ήθη και έθιμα του τόπου μας  σε συνεργασία  με το Κέντρο Ερεύνης Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.
Πρόλογος από τον κ. Ευάγγελο Καραμανέ, Διευθύνοντα  του Κέντρου Λαογραφίας
Ομιλία  από τη Ζωή Μάργαρη, ερευνήτρια, με θέμα: «Η αγροτική αποκριά στα αστικά κέντρα»
13:30 « Τούτες οι μέρες το ’χουνε… ή… στης ακρίβειας τον καιρό» παραδοσιακά χορευτικά δρώμενα της Αποκριάς  με αναπαραστάσεις,  από την  Ομάδα Ορχηστικής Τέχνης «ΒΑΚΧΑΙ».
14.30 Αφήγηση παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους με τίτλο:  «Για γέλια και για κλάματα»  από την  αφηγήτρια Βέρα Αισώπου.
13:00 Πάρκο Φιξ (Πατησίων)  «Ας αρχίσουν οι χοροί» Αποκριάτικη συναυλία του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής του Δ.Α. Τραγουδούν: Μανώλης Σκουλάς και Δώρα Λουϊζου
17:30 – 21:00 Πολιτιστικό Κέντρο Κυψέλης  «Χαβανέζες και τουρίστες», μουσική, χορός και τραγούδια σε αποκριάτικους ρυθμούς.

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου

17:00 – 20:00 Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Ελευθερίου : Χορευτικό ξεφάντωμα και αποκριάτικα παραδοσιακά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου

11:30 Πλατεία Αγ. Γεωργίου (Ακαδημία Πλάτωνος) Αποκριάτικες μουσικές διαδρομές της Φιλαρμονικής Ορχήστρας  Δήμου Αθηναίων.
16:45  Πλατεία Αμερικής  Αποκριάτικες μουσικές διαδρομές της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δ.Α. .
17:00 – 21:00 Πολιτιστικό Κέντρο Λ. Αλεξάνδρας : Μουσική και αποκριάτικοι χοροί για  μικρούς και μεγάλους.
18:00 – 21:00 Πολιτιστικό Κέντρο Ευελπίδων : Αποκριάτικη βραδιά με τις ομάδες χορού ενηλίκων

Τσικνοπέμπτη 12 Φεβρουαρίου
12:00  Πλατεία Κοτζιά – Βαρβάκειος –Πλατεία Μοναστηρακίου Αποκριάτικες μουσικές διαδρομές της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων
12:00 Πλάκα – Μοναστηράκι – Θησείο Μουσική διαδρομή με παραδοσιακά όργανα από το μουσικό σχήμα «Λευτέρης Γρηγορίου και Global Daoulia» (Διαδρομή: Πλ. Φιλομούσου Εταιρείας, Κυδαθηναίων, Αδριανού, Παλαιολόγου Μπενιζέλου, Πανδρόσου, Πλ. Μοναστηρακίου, Άρεως,(αριστερά) Αδριανού, Σταθμός ΗΣΑΠ Θησείο)
19:00  Σταθμός Μετρό Μοναστηρακίου  Αποκριάτικη συναυλία σε λάτιν ρυθμούς της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων
19:00  Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»
Λαογραφική ξενάγηση στο Μουσείο και αναφορά στα ήθη και έθιμα της Αποκριάς στην παλαιά Αθήνα
21:00  Πλακιώτικη αποκριά – Παρέλαση καρναβαλιστών με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια στο ιστορικό κέντρο της πόλης από τον καλλιτεχνικό οργανισμό  Μορφές Έκφρασης (Διαδρομή: Μετρό Ακροπόλεως – Σέλλεϋ- Βύρωνος – Πλατεία Αγ. Αικατερίνης – Πλατεία Φιλομούσου – Κυδαθηναίων – Αδριανού – Τριπόδων – Φλέσσα – Λυσίου- Μάρκου Αυρηλίου – Αδριανού – Πλατεία Μοναστηρακίου)

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου

11:30  Πλατεία Γκύζη  Αποκριάτικες μουσικές διαδρομές  της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δ.Α
16:45  Πλατεία Μερκούρη  Αποκριάτικες μουσικές διαδρομές της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δ.Α.
17:30 Πλατεία Καπνικαρέα   Athens Big Band presents The Latin Fiesta
19:00 Αμπελόκηποι (7η Δημ. Κοινότητα) Παρέλαση καρναβαλιστών με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Μορφές Έκφρασης ( Διαδρομή : Μετρό Πανόρμου – μετρό Αμπελοκήπων μέσω της οδού Πανόρμου)

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου
11:00  Πλατεία Αγίου Παύλου Αποκριάτικη εκδήλωση σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγ. Παύλος (αποκριάτικα τραγούδια, dj, εργαστήρια κατασκευής μάσκας, face painting και ομάδες χορού από την ομάδα Ανεμόσκαλα. Συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αιολίδα» και ο χορευτικός όμιλος «Αρίων» με παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς.
12:00  Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα «Ο Καραγκιόζης μασκαράς» παράσταση  από τη Συλλογή Θεάτρου Σκιών της οικογένειας του Σ. Χαρίδημου.
12:00 – 14:00 Πολιτιστικό Κέντρο Σεπολίων Αποκριάτικη γιορτή με μουσική και χορό για μικρούς και μεγάλους
Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»
12:00  «Σκυριανή αποκριά – βιντεοπροβολή»
Προβολή στιγμιότυπων αναβίωσης αποκριάτικων εθίμων της Σκύρου, από το ιδιωτικό αρχείο της κ. Αλίκης Λάμπρου, λαογράφου και συνεργάτιδας της Αγγελικής Χατζημιχάλη .
13:00 Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης. πεζόδρομος Παραδοσιακοί χοροί από το  Σύλλογο Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου»
13:00 Θησείο (3η Δημ. Κοινότητα) Παρέλαση καρναβαλιστών με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια από τον καλλιτεχνικό οργανισμό  Μορφές Έκφρασης (Διαδρομή : Σταθμός Θησείου – Αποστόλου Παύλου- Πλατεία Θησείου – Ηρακλειδών)
13:00 Φωκίωνος Νέγρη και Σκύρου «Aς αρχίσουν οι χοροί» αποκριάτικη συναυλία του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής του Δ.Α. Τραγουδούν: Μανώλης Σκουλάς και Δώρα Λουϊζου
17:00 – 20:00 Πολιτιστικό Κέντρο Εξαρχείων Αποκριάτικη γιορτή με την ομάδα των  Α.με.Α του Πολιτιστικού Κέντρου
17:30 – 19:30 Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας Αποκριάτικη μουσικοθεατρική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους
17:30-20:30  Πολιτιστικό Κέντρο Κ. Πατησίων «Το γαϊτανάκι της χαράς» Αποκριάτικα δρώμενα για μικρούς και μεγάλους
18:00 – 21:00 Πολιτιστικό Κέντρο Κ. Πετραλώνων Αποκριάτικη γιορτή με χορούς και γαϊτανάκι για μικρούς και μεγάλους
19:00 – 21:00 Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Κόσμου Αποκριάτικοι χοροί για μικρούς και μεγάλους
20:00  Ιωνικό Κέντρο – Πλάκα   «Περί έρωτος». Τραγούδια της αγάπης, του έρωτα και της αποκριάς με τη χορωδία του Δ.Α.

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου
Ζάππειο
11:00 – 15:00 Αποκριάτικη εκδήλωση για τα παιδιά
11:00 Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. σε λάτιν ρυθμούς.
11:30 Μουσικοκινητικά παιχνίδια, αποκριάτικα έθιμα,  παιδικές χορωδίες, εικαστικά δρώμενα με αποκριάτικες κατασκευές, face painting, μπαλονοκατασκευές και ξυλοπόδαροι χαρίζουν κέφι στους μικρούς μας φίλους.  Συμμετέχουν το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Π.Κ. Βαφειοχωρίου, παιδικές χορωδίες των Π.Κ του ΟΠΑΝΔΑ,  το καλλιτεχνικό εργαστήρι Μανταλάκια και η καλλιτεχνική ομάδα «Σφυριχτρούλες».
14:30   Athens Big Band presents the Latin Festa.

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική  Χατζημιχάλη»
10:30  Εκπαιδευτικό πρόγραμμα λαογραφικού ενδιαφέροντος που εστιάζει στα έθιμα της Νάουσας  με θέμα: «Γενίτσαροι και Μπούλες» από τις μουσειοπαιδαγωγούς του μουσείου.
11:30 – 12:30 Ομιλία με προβολή διαφανειών. Πρόλογος από τον κ. Ευάγγελο Καραμανέ, Διευθύνoντα  του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας.  Ομιλία από το Γεώργιο Ν. Αικατερινίδη, τ. Διευθυντή Ερευνών με θέμα «Λαϊκά Δρώμενα και αρχέγονες τελετουργίες». Προβολή από το κινηματογραφικό αρχείο του  Κέντρου Λαογραφίας του δρωμένου της Θράκης «Ο καλόγερος» λήψη 1967.

Πεζόδρομος Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης
12:30  Παραδοσιακό Σκυριανό αποκριάτικο δρώμενο  με θέμα: «Γέροι, Κορέλα και Φράγκος» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκύρου ΣΣΟΠΠΑ.
Οι θορυβώδεις «Γέροι»  ντυμένοι με δέρματα ζώων και φορτωμένοι με τεράστια κουδούνια η «Κορέλα» που στριφογυρίζει και το πειραχτήρι  «Φράγκος»  θα σκορπίσουν το μήνυμα πως η ελληνική παράδοση είναι ακόμη ζωντανή.
14:00 Παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι με άρωμα Ελλάδας (εθιμα με παραδοσιακούς χορούς, «Κοκόρια» και «Γαϊτανάκι» Κεφαλονιάς) από το Σύλλογο «Ξέσυρτος»  σε συνεργασία με το Θέατρο Ελληνικών Χορών  «Δόρα Στράτου» και το Διεθνές Συμβούλιο Χορού CID UNESCO, Τμήμα Αθηνών.
11:00 – 13:00 Μουσείο Δωδεκανησιακό Σπίτι Ξενάγηση στο «Δωδεκανησιακό Σπίτι» και εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: «κατασκευή αποκριάτικης μάσκας»
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο:  210/5151541
11:00 – 13:00 Βιβλιοθήκη Ιωαννείου Πνευματικού Κέντρου  «Ο μικρός καρνάβαλος και η νεράιδα σερπαντίνα χορεύουν στη βιβλιοθήκη»  Μασκαρευτείτε και διασκεδάστε μαζί μας. Κέφι, μουσική, ξεφάντωμα, χαρούμενη διάθεση και ζωντάνια.
12:00 Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» – αίθουσα «Οδοιπορικό στην παλιά Αθήνα» Εργαστήρι κατασκευής αποκριάτικης μάσκας και παραδοσιακό παιχνίδι με θέμα: «Ζαχαρομουτζουρώματα»
11:30 – 13:30 Κεντρική  Δημοτική Βιβλιοθήκη  «Μικροί Βιβλιοφάγοι καρναβαλιστές» Τρελό αποκριάτικο ξεφάντωμα με σερπαντίνες,  μαράκες, καραμούζες.
12:00 – 15:00  5ο Κυνήγι Θησαυρού σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών 10:00 – 12:00 Εγγραφές στο καφέ του Βυζαντινού Μουσείου απ΄ όπου θα γίνει και η εκκίνηση ( Διαδρομή : Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο – Λύκειο του Αριστοτέλη –  Ζάππειο  – Αγία Φωτεινή Ιλισσού –  Πύλη Αδριανού – Ρωμαϊκά Λουτρά  – Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης  Αγγελική Χατζημιχάλη του Δ.Α.)
18:00 – 21:00 Πολιτιστικό Κέντρο Α. Πετραλώνων Αποκριάτικα δρώμενα με τραγούδι και χορό για μικρούς και μεγάλους
18:30 Άλσος Ακαδημίας Πλάτωνος «Ας αρχίσουν οι χοροί» αποκριάτικη συναυλία του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής του Δ.Α. Τραγουδούν: Μανώλης Σκουλάς και Δώρα Λουϊζου
18:30 Πλατεία Συντάγματος
Οι Κουδουναραίοι Διστόμου, σε αναβίωση πανάρχαιου διονυσιακού εθίμου.
Διαδρομή: Πλατεία Συντάγματος–Ερμού–Αιόλου (Αγ.Ειρήνη)–Πλατεία
Μοναστηρακίου–Σύνταγμα

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου
18:00 – 21:00 Πολιτιστικό Κέντρο Σεπολίων Αποκριάτικη γιορτή με παραδοσιακούς χορούς.
19:00 Κυψέλη (6η Δημοτική Κοινότητα) Παρέλαση καρναβαλιστών με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Μορφές Έκφρασης (Διαδρομή : Φωκίωνος Νέγρη από Πλατεία Κανάρη – Δροσοπούλου)

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου

20:00  Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, αίθουσα «Οδοιπορικό στην παλιά Αθήνα» Μουσική βραδιά με τραγούδια και κείμενα  από  την παλιά Αθήνα.
Τα τραγούδια ερμηνεύει η σοπράνο Δέσποινα Τσολάκη,. Συμμετέχουν : σαξόφωνο Κώστας Πολίτης, πιάνο Χριστιάνα Μάνου, ακορντεόν Γιώργος Μπελώνης. Καλλιτεχνική επιμέλεια – παρουσίαση προγράμματος  Αλέξανδρος Πετρίδης.

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου
19:00 Πατήσια (5η Δημοτική Κοινότητα) Παρέλαση καρναβαλιστών με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Μορφές Έκφρασης (Διαδρομή: Σταθμός Αγ. Βαρβάρας – Πλατεία Κολιάτσου – Αγ. Ελευθέριο  μέσω Πατησίων).

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου

Πολιτιστικό Κέντρο  «Μελίνα»
12:00  Αίθουσα «Οδοιπορικό στην παλιά Αθήνα» Εργαστήρι κατασκευής αποκριάτικης μάσκας και παραδοσιακό παιχνίδι με θέμα  «Ζαχαρομουτζουρώματα».
13:00 «Το Καρναβάλι  του  Καραγκιόζη» παράσταση από τη Συλλογή Θεάτρου Σκιών της οικογένειας του Σ. Χαρίδημου.
12:00  Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»
«Σκυριανή αποκριά – βιντεοπροβολή» . Προβολή  στιγμιότυπων αναβίωσης αποκριάτικων εθίμων της Σκύρου, από το ιδιωτικό αρχείο της κ. Αλίκης Λάμπρου λαογράφου και συνεργάτιδας της Αγγελικής Χατζημιχάλη.
13:00  Πεζόδρομος Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Οι  Μωμόγεροι στο αρχοντικό της Χατζημιχάλη» σε συνεργασία  με  το Θέατρο Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου» και το Διεθνές Συμβούλιο Χορού CID UNESCO, Τμήμα Αθηνών. Η Ένωση Ποντίων Μελισσίων αναλαμβάνει να σκορπίσει νότες παραδοσιακής Αποκριάς.
13:30  Πλατεία Μοναστηρακίου  «Ας αρχίσουν οι χοροί» Αποκριάτικη Συναυλία του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων Τραγουδούν: Μανώλης Σκουλάς και Δώρα Λουϊζου
20:00  Κέντρο Τεχνών – Πάρκο Ελευθερίας «Άρωμα παλιάς Αθήνας» Αποκριάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας  και της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων με ελληνικές καντάδες και τραγούδια από την ελληνική οπερέτα.

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου

11:00 – 13:00  Μουσείο Δωδεκανησιακό Σπίτι  Ξενάγηση στο «Δωδεκανησιακό Σπίτι» και εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: «κατασκευή αποκριάτικης μάσκας»
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 210/5151541
Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»
12:00 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για όλη την οικογένεια με θέμα: «Αποκριάτικο Γαϊτανάκι» από τις μουσειοπαιδαγωγούς του Μουσείου.
13:00 Παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι σε συνεργασία με το Θέατρο Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου» και το Διεθνές Συμβούλιο Χορού CID UNESCO, Τμήμα Αθηνών.
12:00 Πλατεία Πλυτά  Συναυλία ελληνικής παραδοσιακής μουσικής με σμυρναίικο, δημοτικό και νησιώτικο τραγούδι από το Σπύρο Πολυκανδριώτη και την 4μελή ορχήστρα του.
13:00 Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου   Athens Big Band presents The Latin Fiesta
21:00  Πλακιώτικη αποκριά – Παρέλαση καρναβαλιστών με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια στο ιστορικό κέντρο της πόλης από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Μορφές Έκφρασης (Διαδρομή: (Διαδρομή: Μετρό Ακροπόλεως – Σέλλεϋ- Βύρωνος – Πλατεία Αγ. Αικατερίνης – Πλατεία Φιλομούσου – Κυδαθηναίων – Αδριανού – Τριπόδων – Φλέσσα – Λυσίου- Μάρκου Αυρηλίου – Αδριανού – Πλατεία Μοναστηρακίου)

Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου
Λόφος Φιλοπάππου – Παραδοσιακά κούλουμα με  σαρακοστιανά εδέσματα (χαλβάς – λαγάνα – ελιές), σε ένα κεφάτο πρόγραμμα με χορό, μουσική και τραγούδι.
11:00  Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων υποδέχεται τους Αθηναίους στην είσοδο του Φιλοπάππου
11:30  Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιεί συναυλία  με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια με τους Νάντια Καραγιάννη (Τσέρτου), Νίκο Καραγιάννη, Μανώλη Σκουλά, Δώρα Λουϊζου. Στο κλαρίνο ο Κων/νος Δήμου
11:00  Πάρκο ΚΑΠΑΨ
Κούλουμα με παραδοσιακή μουσική σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων

Διευθύνσεις:
Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη
Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης τηλ. 210 8236635
Βιβλιοθήκη Ιωαννείου Πνευματικού Κέντρου Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.
Πανόρμου 59, τηλ. 210 6983905-6
Ιωνικό Κέντρο
Λυσίου 11, Πλάκα τηλ. 210 3246614
Κέντρο Τεχνών – Πάρκο Ελευθερίας
Β. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας τηλ. 210 7232603
Μουσείο Δωδεκανησιακό Σπίτι
Δωδώνης 119, Σεπόλια τηλ. 210 5151541
Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης Αγγελική Χατζημιχάλη
Αγγ. Χατζημιχάλη 6, Πλάκα τηλ. 210 3243987
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Μελίνα
Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης – Θησείο,
στάση Μετρό Κεραμεικός τηλ. 210 3452150
Πολιτιστικό Κέντρο Βαφειοχωρίου
Βαφειοχωρίου & Καρολίδου 2, Γκύζη τηλ. 210 6427770
Πολιτιστικό Κέντρο Νορντάου
Νορντάου 7, Γκύζη τηλ. 210 6433128
Πολιτιστικό Κέντρο Κυψέλης
Καλογερά 18, Κυψέλη τηλ. 210 8821428
Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Ελευθερίου
Αναβρύτης 5, Αγ. Ελευθέριος – Πατήσια τηλ. 210 2028270
Πολιτιστικό Κέντρο Ευελπίδων
Ευελπίδων 18, Ευελπίδων τηλ. 210 8840520
Πολιτιστικό Κέντρο Λεωφόρου Αλεξάνδρας
Λ. Αλεξάνδρας 152, Αμπελόκηποι,  τηλ. 210 6448844
Πολιτιστικό Κέντρο Νέου Κόσμου
Σωστράτους 5, Ν. Κόσμος τηλ. 210 9247036
Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων
Αθηνοδώρου 61, Κάτω Πετράλωνα,  τηλ.210 3422642
Πολιτιστικό Κέντρο Σεπολίων
Λαμπόβου 4, Σεπόλια  τηλ, 210 5130854
Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας
Ταϋγέτου 60, Άνω Πατήσια τηλ. 210 2011151
Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πατησίων
Στρ. Καλλάρη & Κουρτίδου, Κάτω Πατήσια τηλ. 210 8313496
Πολιτιστικό Κέντρο Εξαρχείων
Τσαμαδού 9, Εξάρχεια τηλ. 210 3830471
Πολιτιστικό Κέντρο Άνω Πετραλώνων
Δημοφώντος 164, Άνω Πετράλωνα  τηλ. 210 3412183
Πάρκο ΚΑΠΑΨ, Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων Τηλ. 210 6923591
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος. Τηλ. 210 3418550

Τα σχόλια είναι κλειστά.