Ειδησεογραφικό site

Αποφυλακίζονται οι χρυσαυγίτες Νίκος Κούζηλος και Γιώργος Πατέλης

56

Δύο στελέχη της Χρυσής Αυγής, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας είναι βουλευτής, αποφυλακίστηκαν με αυστηρούς περιοριστικούς όρους σύμφωνα με δύο βουλεύματα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών. Ο λόγος γίνεται για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής και κατηγορούμενο για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, Νίκο Κούζηλο και τον πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Αναλυτικότερα, με το υπ΄ αριθμ. 1338/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, διατάχθηκε η αποφυλάκιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκου Κούζηλου με έξι περιοριστικούς όρους.

Ειδικότερα, στον κ. Κούζηλο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που διαμένει, της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, της υποχρεωτικής παράδοσης του διαβατηρίου του, της απαγόρευσης μετακίνησης με πλωτά ή εναέρια μέσα και της μη συμμετοχής σε κάθε είδους εκδήλωση της Χρυσής Αυγής εντός και εκτός των γραφείων αυτής σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια με εξαίρεση την είσοδο και την παραμονή στη Βουλή για την άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων.

Παράλληλα, με άλλο δεύτερο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, διατάχθηκε εντός του Αυγούστου η αποφυλάκιση και του Γιώργου Πατέλη. Το δικαστικό συμβούλιο με το υπ΄ αριθμ. 1330/2015 βούλευμα επέβαλε στον Πυρηνάρχη της Νίκαιας και κατηγορούμενο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση τέσσερεις περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, στον κ. Πατέλη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που δηλώνει μόνιμη κατοικία, της υποχρεωτικής διανυκτέρευσης στην οικία του, της μη απομάκρυνησης από τον νομό Αττικής και της μη χρήσης πλωτών και εναέριων μέσων.

Τελικά, στις φυλακές από τα κοινοβουλευτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται μόνο ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος ενώ είχε αποφυλακιστεί, οδηγήθηκε προ ενός και πλέον μηνός εκ νέου στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

Πέρα από τις αποφυλακίσεις στις 8 Σεπτεμβρίου 2015 συνεχίζεται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η δίκη για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Πρέπει να αναφερθεί ότι η πολύκροτη αυτή δίκη βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της υποβολής ενστάσεων εκ μέρους της υπεράσπισης των 68 κατηγορουμένων. Η δικαστική αίθουσα στις φυλακές Κορυδαλλού που διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι ακατάλληλη και είχε δεσμευτεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος, ότι μέσα στο καλοκαίρι θα κατασκευαζόταν ειδική αίθουσα παραπλεύρως του Εφετείου Αθηνών, προκειμένου να συνεχιστεί στο χώρο αυτό η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Τα σχόλια είναι κλειστά.